? Microsoft ‘klaar om meer banen bijl uit hardware, smartphones’

Microsoft is ingesteld op een nieuwe ronde van ontslagen, minder dan een jaar aan te kondigen na een ronde van ontslagen getroffen 18.000 rollen.

Microsoft ontslag van 18.000 werknemers beginnen; Waarom heeft Microsoft alleen haar Windows en apparaten samen te voegen;? Microsoft zou kunnen komen, af te schrijven zijn Nokia toestel bedrijf

Microsoft zou de nieuwe ontslagen zo vroeg woensdag aan te kondigen, volgens de New York Times (NYT), die anonieme bronnen geïnformeerd over de situatie geciteerd.

De ontslagen zouden worden in aanvulling op de grootste ooit ronde van banenverlies van Microsoft, die in juli vorig jaar begon na de € 5,4 miljard euro overname van Nokia’s toestellen bedrijf. Die ontslagen, waardoor 18.000 medewerkers, waaronder 12.500 van Nokia, deed zich voor in verschillende golven tijdens de maanden juli, september en oktober 2014 en werden gevolgd door nog een ronde in april van dit van invloed zijn honderden medewerkers. Een woordvoerder van Microsoft vertelde de website op het moment dat de bezuinigingen april 2015 waren de laatste ronde van de 18.000 ontslagen in juli 2014 aangekondigd.

Microsoft execs beweren Windows 10 zal op 1 miljard apparaten geïnstalleerd worden binnen twee tot drie jaar tijd, wat betekent dat tegen het einde van de zomer 2018.

Volgens de NYT, worden de nieuwe bezuinigingen naar verwachting personeel hit in Microsoft’s hardware-groep en zal meer ontslagen van zijn smartphone unit.

De bezuinigingen misschien niet zo verrassend, gezien suggesties Microsoft executives ‘in de afgelopen maanden dat er meer moeilijke beslissingen moeten worden genomen over zijn telefoon business. Eerder dit jaar heeft het bedrijf gesignaleerd dat het nodig heeft om af te schrijven een grote brok van de Nokia overname met betrekking tot de telefoon hardware kant van het bedrijf.

Terwijl Microsoft’s smartphone volumes zijn gestegen, Microsoft CEO Satya Nadella zei dat het bedrijf nodig is om “verdere maatregelen te nemen om onze kosten op verschillende apparaten te verlagen als we uit te voeren op onze Windows 10 first-party hardware plannen”.

Eind juni vertelde Nadella werknemers in een bedrijfsbrede e-mail die het bedrijf nodig zou hebben om “een aantal moeilijke keuzes in gebieden waar de dingen niet werken en hard problemen op te lossen op een manier die waarde voor de klant te rijden”. Met andere woorden, meer ontslagen voorkomen, of meer producten kunnen worden afgebouwd.

De geruchten bezuinigingen volgen ook een recente reorganisatie die zag Microsoft combineren zijn Windows en apparaten eenheden, en de aankondiging van Nadella dat Stephen Elop, die onder leiding van Microsoft smartphone bedrijf na de overname van Nokia, zou “met pensioen”.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Sommige namen de reorganisatie als een teken dat Microsoft de first-party hardware business kan af te sluiten, die producten van Microsoft Surface, HoloLens, Windows Phone hardware, Surface Hub, en XBox omvat. Maar, zoals Nadella zei in april, het bedrijf heeft van plan haar Windows 10 first-party hardware plannen uit te voeren, ondanks hoeven te moeilijke beslissingen langs de weg te maken.

Zoals voor smartphone hardware, zoals de website van Mary Jo Foley opgemerkt, is het onwaarschijnlijk dat Microsoft zou zijn smartphone hardware business helemaal dumpen, gezien de investeringen in Windows 10 Mobile en de afwezigheid van OEM-partners gebouw vlaggenschip van hardware voor Windows Phone. Integendeel, het lijkt Nadella is het hervormen van het bedrijf, zodat hardware een ondersteunende rol zal spelen om software en diensten.

Lees verder

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro