Britse tiener vermijdt gevangenis voor nucleaire hacking

Joseph James McElroy, 18, van Woodford Green in Londen, had schuldig gemaakt aan onbevoegde wijziging van computergegevens en afbreuk te doen aan de prestaties van een computer op grond van artikel drie van de 1990 Computer Misuse Act in Bow Street Magistrates in december gevonden.

In veroordeling, rechter Goymer vertelde McElroy dat het begrijpelijk dat de Amerikaanse regering in eerste instantie dacht dat een terroristische aanslag had gedaan om zijn computers, die verantwoordelijk zijn voor de energievoorziening en voor de integriteit en veiligheid van de Amerikaanse kernwapens in gevaar brengen.

McElroy toegankelijk 17 computers op de Fermi National Accelerator Laboratory in Chicago in juni 2002, die zowel ingedeeld en nonclassified gegevens over atoomwapens en onderzoek bevatte.

Maar hij had alleen gebruikt reserve-opslagruimte op de computers van de labs ‘en breedband tot illegaal gekopieerde films, software en games te uploaden voor hem en zijn vrienden om te gebruiken. Hij had ook een wachtwoord beveiligd deze ruimte.

Lab personeel merkte alleen de systemen gecompromitteerd was toen backups begon te vertragen en het nemen van veel langer dan normaal. Een onderzoek met betrekking tot de Amerikaanse autoriteiten en de Computer Crime Unit van Scotland Yard blootgelegd McElroy’s e-mail adres, en hij werd gearresteerd in juli vorig jaar.

De Amerikaanse regering had in de kosten voor de drie dagen duurde het te reinigen en herstellen van de harde schijven, gedurende welke tijd van vitaal belang onderzoeksgegevens beschikbaar was geclaimd £ 21.215 ($ 38.975).

Rechter Goymer zei McElroy had geen middelen om deze kosten te betalen als hij al had opgelopen £ 3.000 ($ 5.510) in student schuld in zijn eerste jaar aan de universiteit.

Maar hij zei dat dit moet een waarschuwing aan degenen die denken dat het hacken van computers is een “grap” of een “hobby” en dat iedereen in de toekomst schuldig bevonden aan dergelijke strafbare feiten zal worden geconfronteerd met gevangenisstraffen zijn.

Dit is een ernstig misdrijf, “zei hij.” Computers zijn een belangrijk kenmerk van het leven in de 21ste eeuw. Overheid, industrie, handel en een hele reeks andere industrieën vertrouwen op de integriteit en betrouwbaarheid van hun computers, zodat de juiste wijze legitieme activiteiten kunnen worden uitgevoerd.

De rechtbank beval dat alle illegale software, films en games te vinden op computers McElroy’s worden vernietigd.

Andy McCue van Silicon.com gemeld uit Londen.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Kunstmatige Intelligentie, Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker, veiligheid, Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden; Enterprise Software, Tech krijgt de Brexit blues vertrouwen slides

Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden

Tech krijgt de Brexit blues als het vertrouwen slides