Storage leverancier kranen blockchain-technologie voor de bescherming van gegevens

Acronis heeft plannen aangekondigd om blockchain technologie te gebruiken om de bescherming van gegevens instrumenten te ontwikkelen onthuld, de vorming van een onderzoek en ontwikkeling team dat zich uitsluitend zal zich richten op dergelijke initiatieven.

De data-opslag en security leverancier geloofde blockchain technologie had het potentieel om nieuwe gegevensbescherming use cases op basis van de gedistribueerde architectuur, die kunnen worden ingezet om de authenticiteit en de privacy te waarborgen bieden.

De meeste algemeen erkend als de kern technologie achter Bitcoin, blockchain is een gedistribueerde database, of openbaar grootboek, gedeeld door de deelnemers aan een bepaald systeem en gevalideerd met een reeks van technische voorschriften. Het wordt gevormd door een groeiende lijst van records, elk met timestamps en informatie te koppelen aan het vorige blok. Transacties worden niet herkend totdat ze worden toegevoegd aan de blockchain en omdat elke deelnemer een exemplaar, knoeien is duidelijk, waardoor het moeilijk is om te hacken en te stelen.

Met blockchain, gegevens en transacties alleen door de regels van de consensus tussen de deelnemers aan het systeem kan worden bijgewerkt “, aldus Acronis in een verklaring. ‘En wanneer nieuwe gegevens worden ingevoerd, kan het nooit worden gewist.

De Singapore gevestigde bedrijf voegde toe dat de technologie ook bijgedragen tot een vermindering kosten en complexiteit vaak geassocieerd met het beheer van gecentraliseerde systemen. Hij zei dat het toepassen van blockchain technologie om zijn aanbod van data-opslag en file sync en aandelenemissies, gebruiken om de integriteit en authenticiteit van gegevens te controleren.

Hij wees erop dat blockchain kan worden gebruikt om gegevens zoals vastgoed en medische dossiers, stock transfers, chain-of-bewijsmateriaal in gerechtelijke documenten, evenals de lange termijn data-archieven voor IT-audit te beschermen.

Acronis zou ook het aanbieden van haar service provider partners en klanten een prototype software draait blockchain technologie, om aan te tonen hoe het zou kunnen worden gebruikt om gegevens met timestamps en authenticatie certificaten te controleren en te beschermen. Door dit te doen, was de verkoper in de hoop om input van het publiek te winnen over mogelijke gevallen gebruik op basis van blockchain technologie.

Acronis Mede-oprichter en CEO Serguei Beloussov zei: “Toen spande om zijn volledige potentieel, zal blockchain niveaus van data authenticiteit, privacy, en de controle op de bescherming van gegevens die we nog niet eerder hebben gezien te brengen.”

Andere IT-leveranciers hebben ook sprong op de bandwagon blockchain waaronder IBM, die vorige maand zei dat het cloud services gemaakt voor blockchain netwerken die applicaties voor de sectoren publiek, financiƫle en gezondheidszorg te ondersteunen.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip