Snowden heeft de tech-industrie een groot plezier

Ik ben geen Edward Snowden fan en ik weet niet eens aannemen dat zijn motieven zijn goed, maar het is duidelijk een aantal goede is gekomen van zijn lekken. Een van de belangrijkste is dat tech bedrijven in staat zijn om terug te vechten tegen de druk van de regering op te geven persoonlijke gegevens van hun klanten.

De Edward Snowden onthullingen hebben geschommeld overheden, internationale bedrijven, en de technologie wereld. Als we terugkijken een decennium van nu, verwachten we dat dit zijn de grootste verhaal van 2013. Hier is onze visie op de nog steeds ontvouwende implicaties samen met IT-beveiliging en risicobeheer best practices.

Microsoft heeft nog een ander voorbeeld van dit onlangs toen bleek dat, ze zijn verzet tegen de Amerikaanse regering de inspanningen om het bedrijf te dwingen om gebruikersgegevens opgeslagen in het buitenland bekend te maken. In feite, aangezien de Snowden onthullingen, de grote tech bedrijven hebben hard geprobeerd duidelijk te maken dat wat de gegevens die zij verstrekken aan de overheid dat doen ze onder rechtsorde. Ze hebben ook verkregen, op het einde als een onderhandelde oplossing, de mogelijkheid om bekend te maken; geaggregeerde gegevens over het aantal van de overheid verzoeken om gegevens die zij ontvangen.

Naarmate de tijd is gegaan, hebben ze brutaler over tegen de regering gekregen. Het geval van Microsoft beschermen van data in hun Ierse datacenter van orden van de VS is een van de vele zaken die zij in staat zijn ter openbare terechtzitting te brengen, in plaats van in de geheime FISA rechtbank zijn geweest. Dit is zowel goed recht en een goede public relations.

Naar mijn mening is het eerste voorbeeld van deze happening was toen, na de verhalen kwam over het in 2006, de telefoonnetwerken begon het weerstaan ​​van de NSA aanvragen voor bulk metadata en drong erop aan dat de overheid te zoeken warrants. Dit is hoe het systeem van de FISA rechtbank warrants die gegevens begon.

Sindsdien hebben we beweert dat de bedrijven zijn in bed met de NSA, zoals het begin van de bewering dat de PRISM-programma kon de regering “directe toegang” tot de servers van de bedrijven ‘gehoord. Deze hebben bleek niet waar te zijn, slechts een perverse vorm van wishful thinking door sommigen die in de regel, denk dat het ergste van alles gedaan door de overheid en bedrijven.

Ik heb gehoord dat sommige beroepen van de telecom-bedrijven ‘als louter ass-bekleding, en het is dat, maar het is meer dan dat. Ze werden gedwongen de regering om te werken binnen de wet, of je wilt of niet, dat de wet. Geen van deze bedrijven als verraad aan hun klanten vertrouwen. Er is geen ondersteboven in het voor hen en tal van risico’s. Sommige mensen lijken te denken dat ze verder moeten gaan, maar zulke mensen zijn meestal niet het type om te pleiten dat bedrijven de wet overtreden.

Ik zou zeggen dat Microsoft en Google en AT & T en Verizon en Yahoo! en al de rest van hen groter slachtoffers van de hele collectie van gegevens schandaal zijn geweest dan zowat iedereen, zeker met inbegrip van de mensen die werden bewaakt. Zij hebben belangrijke juridische risico’s en risico’s voor hun reputatie, evenals aanzienlijke juridische en technische kosten gemaakt om te gaan met de hele affaire.

Zoals ik al zei, ik ben geen fan Snowden. Maar als ik een advocaat of officier voor een van deze grote tech bedrijven die gedwongen waren om te voldoen in het geheim met complexe gegevens verzoeken van dubieuze wettelijk gezag was, zou ik zeer dankbaar zijn dat hij bracht het uit in de open lucht.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen