Tech verhalen en beelden van een grote overstroming

Terwijl ik dit schrijf dit blog post, is een grote strook van Metro Manila nog steeds ondergedompeld in overstromingen. In andere gebieden van de metropool, hoogspanningsleidingen en internetverbindingen zijn nog steeds naar beneden.

Ik heb het eerste deel van mijn leven in de provincie waar tyfoons zijn buitengewoon sterk en meedogenloos leefde, maar de overstromingen die ze normaal mee verdwijnen enkele uren na het raken van de stad. Deze recente overstromingen gebracht door Tyfoon Ondoy (internationale naam: Ketsana), echter, is iets dat ik nooit eerder heb gezien.

Ondoy’s verwoesting is absoluut ongekend … twee verdiepingen hoge water, auto’s opgestapeld op de top van elkaar, scores van dode mensen, stortte structuren, etc. Ik dacht dat ik kon alleen maar getuige zijn van deze verschrikkelijke scènes op een Hollywood-film of in een comic tijdschrift,. Zoals in elke recente ramp, heeft de moderne technologie weer speelde een prominente rol in het houden van de bevolking op de hoogte met wijdverspreide vernietiging. Een groot deel van deze video’s en foto’s kwam van de slachtoffers zelf die hen in Facebook en YouTube geplaatst. Hier zijn een aantal dramatische beelden die ze heeft geüpload

Facebook heeft ook een plek voor het vinden van informatie over waar om donaties, hulpoperaties, hulpdiensten meldpunten, en de ramp paraatheid te worden. Wat een geweldige tool die je hebt gemaakt, Mark Zuckerberg.

Volgens de stand weer bureau, de hoeveelheid neerslag afgelopen zaterdag gelijk aan het volume meestal verwacht voor een hele maand. Ondoy gedumpt 455 millimeter regen, overtreft de vorige high van 344 millimeter opgenomen in juni 1967. Ook van het land, in vergelijking, de orkaan Katrina bracht ‘slechts’ 250 millimeter regen in de VS.

In het verleden, is het meestal de stedelijke armen die de dupe van een tyfoon te lijden, aangezien de meeste van hun huizen zijn meestal gelegen langs de oevers of gemaakt van lichte materialen. Deze keer rond, zelfs de rijken wonende in een gesloten dorpen werden niet gespaard van de set op door Moeder Natuur vernietiging.

De nationale overheid, evenals plaatselijke gemeente ambtenaren, hebben het vuur genomen voor de slechte evacuatie van de slachtoffers in de nasleep van de vloed is. Maar ik betwijfel of de grote zondvloed die jongens toch zouden hebben voorbereid.

Het is in tijden van crisis, echter dat we bij heldendaden die tegenwoordig zelden worden weergegeven horen. Afgezien van kleine donaties die mensen chippen in die waarvan de eigenschappen zijn allemaal weggevaagd te helpen, zijn er verhalen als deze die je geloven dat er nog helden leven in ons midden.

Hoewel de omvang van deze ramp is groter dan wat de Filippijnen tot nu toe heeft meegemaakt, zal de geest van de Filippino’s weer stijgen en, eerder dan iemand ooit kunnen verwachten, zouden we weer op onze voeten.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport