Qualcomm hoopt op chip rebound met de krachtige Snapdragon 820

2015 is een moeilijk jaar voor Qualcomm geweest. Het bedrijf streden gesprek van de Snapdragon processor 810 oververhitting in sommige apparaten en vervolgens verloor momentum wanneer Samsung ervoor gekozen om zijn eigen Exynos processor te gebruiken in dit jaar Galaxy vlaggenschip telefoons.

Nu, Qualcomm hoopt om een ​​aantal van zijn mobiele mojo terug met een nieuwe chip te krijgen voor 2016: Het bedrijf de Snapdragon 820 officieel onthuld op dinsdag.

Mobiele processor reus Qualcomm zei een regelgevend onderzoek in China en licentiehouders die niet zijn rapportage verkoopcijfers van gelicentieerde producten zullen resultaten vierde kwartaal kwetsen.

Op papier, de nieuwe silicium dat de hersenen van smartphones en tablets zal zijn na jaareinde klinkt goed.

Qualcomm Kyro processor zal naar verwachting geleverd twee keer zoveel rekenkracht als de kernen in de Snapdragon 810. Graphics uit de Adreno 530 beloven een 40 procent boost, als goed.

De geïntegreerde LTE modem ondersteunt Categorie 12 netwerksnelheden, theoretisch gekoppeld op 600 Mbps downloads en 150 Mbps upload. Wi-Fi krijgt een boost te ondersteunen zowel 802.11ad en 802.11ac 2×2 MIMO MU-normen; verwachten snelheden die tussen twee en drie keer zo snel als uw router ondersteunt deze. En Qualcomm is trots dat de Snapdragon 820 is de eerste commerciële chip om te werken met LTE-U, een manier om toegang tot zowel een licentie – denk carrier ondersteund – en niet-gelicentieerde draadloze spectrum voor mobiele breedband.

Het bedrijf is ook het versnellen van hoe snel u een mobiel apparaat op te laden: de Snapdragon 820 voegt Quick Charge 3.0-technologie, die het zegt is 38 procent zuiniger dan de huidige Quick Charge 2,0 opladen te vinden in veel van de huidige, high-end apparaten.

Gebouwd op een 14 nanometer-proces, de Snapdragon 820 lijkt te hebben het allemaal. De grote vraag is welk apparaat makers zullen kiezen om het gegeven gebruiken misstappen van het bedrijf dit jaar.

Misschien is het grootste antwoord op die vraag is al besloten, althans in China, waar er meer ruimte voor groei dan enig ander land op dit moment.

Huawei zojuist aangekondigd zijn eigen “super chip” in de Kirin 950, bijvoorbeeld. En Xiaomi en Lenovo naar verluidt nog niet de waardevolle cross-licensing patent overeenkomsten met Qualcomm dat in bijna het dubbele van de omzet van het bedrijf de werkelijke chip bedrijf te brengen bereikt.

De komende Consumer Electronics Show in januari zal de eerste aanwijzing geven als Qualcomm is weer op de rails als het gaat om mobiele chips, dat is waar we waarschijnlijk de eerste partner afspraken uit het apparaat makers zullen zien.

Na een kink in 2015, Qualcomm Snapdragon 820 is het een sleutel tot herstel van het bedrijf in 2016, dus stay tuned.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s