Philippine Govt bezorgd via potentiële exit Intel’s

FILIPPIJNEN – De lokale overheid van Cavite heeft een belang in bedrijf “praat” met Intel over het plan van de chipmaker’s af te sluiten zijn test en assemblage hub in de Filippijnse provincie aangegeven.

In een interview met de website Azië, Cavite Gouverneur Ayong Maliksi uitgedrukt zorgen over plannen van Intel’s, in het bijzonder, de impact ervan op de werkgelegenheid in de provincie. Het hotel ligt net ten zuiden van Manila, Cavite herbergt verschillende economische en technologische zones.

Erop wijzend dat Intel is “een grote Amerikaanse gevestigde bedrijf”, Maliksi zei dat zijn regering is bezorgd over “de vooruitzichten van het hebben van duizenden werklozen” als gevolg van de mogelijkheid dat Intel haar faciliteiten in Cavite zal sluiten en laat zo’n 3.000 werknemers werkloos.

Nieuws brak vorige maand dat de halfgeleider reus bestudeerde “opties” voor zijn Filippijnse test- en assemblagefabriek, met inbegrip van de mogelijkheid van het afsluiten van de faciliteit. Intel was de eerste US-chip bedrijf op te zetten winkel in het land in 1974 en, tot op heden, heeft een aantal US $ 1500000000 investeringen in de Filippijnen geïnvesteerd.

Maliksi zei dat de lokale overheid “is geïnteresseerd” in gesprekken met Intel vertegenwoordigers om de kwestie te bespreken, maar weigerde details over eventuele onderhandelingen met de VS gevestigde bedrijf te geven.

De Filippijnse aansluiting; Afgezien van het scheppen van werkgelegenheid in Cavite, Intel heeft een sterke aanwezigheid in de provincie in het bijzonder in diverse maatschappelijk verantwoord ondernemen programma’s van het bedrijf regelmatig houdt met de lokale overheid.

De chipmaker exporteert ook de meeste van haar producten geassembleerd in de Filippijnen, het genereren van inkomsten voor de overheid in de vorm van belastingen.

Een Intel officieel bekendgemaakt dat het bedrijf is ingesteld op een aankondiging in juni over de dreigende sluiting van de fabriek.

Teresa Pacis, externe communicatie manager bij Intel Filippijnen, zei dat het zou “verwelkomen” gesprekken met de regering over haar plannen.

Pacis, echter, zei dat het bedrijf moet nog een definitieve beslissing te nemen. Ze voegde eraan toe dat Intel was nog steeds in het proces van het bepalen wat te doen met de uitgestrekte faciliteit, die bepaalde microprocessors en flash-geheugen, onder andere componenten verwerkt.

Intel zal een formele verklaring af te leggen in juni “, aldus Pacis.

Joel D. Pinaroc is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro