Pc-markt neemt nog een hit in Q2, maar Dell pieken in de VS, wereldwijd

De pc-markt blijft dalen als in het tweede kwartaal was het zevende opeenvolgende van dalende eenheden.

Volgens Gartner, wereldwijde pc-zendingen waren 64.300.000 in het tweede kwartaal, een daling van 5,2 procent ten opzichte van een jaar geleden. IDC geteld 62.400.000 zendingen in het tweede kwartaal, een jaar-op-jaar daling van 4,5 procent.

Toch Gartner opgemerkt is er enige verbetering. Het onderzoek bedrijf zei valutaschommelingen en een sterkere dollar daadwerkelijk verhoogd PC prijzen in EMEA en Latijns-Amerika. Daarnaast zijn de dalingen vertraagd.

Of de pc-markt heeft bodem nog te bezien. Noord-Amerika eigenlijk toonde positieve zending groei, zowel Gartner en IDC gemeld. Verbeterde voorraadniveaus zet de markt op een betere houvast voor de tweede helft van 2016, IDC zei, terwijl het verstrijken van gratis Windows 10 upgrades sommige gebruikers kan vragen om nieuwe systemen te kopen. De vangst is dat Brexit het derde kwartaal PC zendingen zal raken.

Zoals voor het klassement, Lenovo hield de bovenste plek, maar daalde 2,2 procent in eenheden. HP toonde groei, net als Dell. Apple viel.

In de VS, Dell en Lenovo liet een sterke groei.

We zijn bijna aan het eind van ongekende gratis upgrade aanbieding van Microsoft voor Windows 10.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Lees dit