geprefereerde messaging app Snowden’s Signaal komt naar het bureaublad met Chrome

Open Whisper Systems, de maker van versleutelde mobiele chat-app, Signal, heeft een publieke bèta van de browser app voor de desktop gelanceerd.

Signal misschien niet ergens in de buurt WhatsApp’s een miljard gebruikers, maar het heeft wel een ventilator die privacy experts kunnen zwaaien in proberen: ex-NSA klokkenluider Edward Snowden.

Open Whisper Systems (OWS) is ook de ontwikkelaar dat hielp WhatsApp voltooiing van de uitrol van het end-to-end encryptie door de integratie van OWS ‘Signal Protocol in WhatsApp code.

De nieuwe Signal Chrome-app volgt de november lancering van Signaal voor Android en iOS een eerdere release.

OWS gestart met een private beta voor de desktop in december. De versie beschikbaar om te installeren via de Chrome Web Store heeft een verbeterde user interface, maar in wezen biedt dezelfde end-to-end encryptie als Signal mobiele apps, zodat gebruikers chats over te dragen van hun telefoons naar het bureaublad.

End-to-end encryptie is bedoeld om ervoor te zorgen zijn vrijwel onmogelijk voor iemand anders dan de verzender en de ontvanger om de inhoud te bekijken van een bericht (echter, zelfs na WhatsApp geïmplementeerd end-to-end encryptie, het bedrijf kan worden gedwongen door de wet aan te zetten meer dan een back-up berichten als ze op WhatsApp servers worden opgeslagen).

End-to-end encryptie doet ook niets om de metadata rondom een ​​bericht te beschermen, zoals gegevens over de afzender en ontvanger, toen het werd verzonden en de locatie werd verstuurd vanaf. ABC Australië leverde een nette grafische samenvatting van wat kan worden afgeleid met behulp van metadata die nu onder de Australische onlangs geïmplementeerd bewaring van gegevens wetten worden verzameld.

Voor nu, kan de Chrome Signal app alleen worden opgezet voor gebruikers die de Android app Signal. Volgens OWS, is ondersteuning voor iPhone-gebruikers komen, maar er is geen tijdschema voor zijn komst.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen