De beste en snelste computers zijn Linux Computers

Hoewel Linux heeft nog steeds moeite om grip te krijgen op het bureaublad, overal elders Linux regels. Nergens is dat duidelijker dan in de snelste van de snelle: supercomputers.

In de meest recente Top 500 Supercomputer lijst lijst, die werd uitgebracht op 20 juni, Linux is goed voor 91,00% van de top supercomputers. Linux wordt gevolgd door Unix met 4,6%, en Windows met 1,2%. Als het gaat om supersnelle computers zoals supercomputers of IBM Jeopardy winnen Watson, Linux regels.

Van de snelste van de snelle, de top tien supercomputers draaien allemaal Linux. De top tien, onder leiding van de K Computer van het RIKEN Geavanceerd Institute for Computational Science (AICS) in Kobe Japan, zijn allemaal in staat om het uitvoeren van meer dan 8 biljard berekeningen per seconde (petaflop / s) Deze ranking wordt bepaald door hoe snel de computers kan Linpack lopen, “een benchmark applicatie ontwikkeld om een ​​dicht stelsel van lineaire vergelijkingen op te lossen.” De hoogste pure Windows supercomputer, de Magic Cube in China’s Shanghai Supercomputer Center, komt op 40.

Gallery: Inside ‘s werelds top supercomputer

Het is niet alleen supercomputers en expert systemen zoals Watson dat Linux al draaien. ‘S werelds beurzen zijn allemaal verhuizen naar Linux. Ze doen het omdat in de huidige aandelenmarkten, kunnen microseconden het verschil tussen winst en verlies betekenen. Alleen Linux is snel en stabiel genoeg om de moderne markten ‘high-frequency traders houden.

Wanneer een beurs nodig heeft om te kunnen omgaan met meer dan miljoen transacties per seconde, Linux is een besturingssysteem voor de job. Terwijl sommige mensen een hekel aan HFT (high-frequency trading), en anderen, die voorraden aan te houden voor de komende jaren zou kunnen schelen, HFT bepaalt voor een belangrijk deel van het volume van vandaag beurzen ‘. Zo moet het dan ook geen verrassing dat de grote uitwisseling na grote uitwisseling, zoals de London Stock Exchange voor Linux zijn verhuisd.

De bottom line: Je mag nooit gebruik maken van Linux als besturingssysteem, maar als je iets wilt doen snel te krijgen, is de kans groot dat je bellen op Linux-systemen.

 verhalen

Japanse ‘K Computer’ neemt supercomputer kroon

Gallery: Inside Japanse K Computer – ‘s werelds beste supercomputer

Japan onttroont China voor supercomputer kroon

Ik, voor een, verwelkomen onze Linux Penguin, Jeopardy Overlords

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De London Stock Exchange verhuist naar Novell Linux

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september