Beveiliging goeroe slams misbruik van ‘cyberterrorisme’

Organisaties die misbruik maken van het woord door het te gebruiken om hun begrotingen te voeden, zei Bruce Schneier.

Sprekend op de Infosecurity Europe conferentie in Londen, de bekende auteur en cryptografie expert genoemd cyberterrorisme een mythe die nog een bedreiging voor het menselijk leven te worden.

Niemand krijgt aan stukken gereten, “aldus Schneier.” Ik denk niet dat cyberterrorisme bestaat – als u ‘terrorisme’ toe te voegen aan de dingen, krijg je meer budget. Als u e-mail niet kan krijgen voor een dag, je bent niet geterroriseerd, je bent gestoord.

We moeten ‘terreur’ sparen voor de dingen die het verdient, niet dingen die ons kwaad te maken, “voegde hij eraan toe.

Schneier zei dat regeringen over de hele wereld, ondanks het feit dat teams van gespecialiseerde hackers bij de hand, niet met elkaar te vallen. . “Ik geloof niet dat er is dat veel regering hacken Dat is gewoon dom – volwassenen doen het niet, maar we weten dat landen geld te besteden aan militaire hacken organisaties -. IsraĆ«l, China, (de Verenigde Staten) en iedereen anders.”

De schending van de overheid websites is een klein bedreiging voor regeringen, zei hij. “Het is kinderen spelen in de politiek. Ik denk niet dat het politiek gemotiveerd.”

Schneier voegde eraan toe dat de verfijning van wormen en virussen waarschijnlijk zal verbeteren, zoals hackers ontwikkelen verkenning virussen die in staat zijn de kwetsbaarheid evaluaties uit te voeren en te rapporteren aan de auteur zijn.

Dan Ilett van de website UK gemeld uit Londen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze