Windows 8.1 pieken in het gebruik als XP blijft dalen

Als je wilt dat mensen je platform vast te stellen, maak het gratis.

laatste snik van Windows XP

Microsoft geeft partners Windows XP uitfasering marching orders; Dood niet mijn Windows XP; Your hachelijke toekomst op Windows XP; Alsjeblieft, laat Windows XP sterven waardig

Dat is de les in het gebruik van internet statistieken van deze maand uit NetMarketShare, die wereldwijd gebruik aandeel van desktop- en mobiele besturingssystemen en browsers te meten.

In oktober, zowel Microsoft als Apple gratis updates voor hun vlaggenschip desktop en notebook besturingssystemen. En ondanks het feit dat de updates laat aangekomen in de maand, de impact ervan was aanzienlijk.

Microsoft’s Windows 8.1 geklokt gebruik van 1,72 procent, een verdubbeling van het aandeel van de vorige maand. Dat geeft de Windows 8.x familie een totaal verbruik marktaandeel van 9,25 procent na een volledig jaar op de markt. (Historisch gezien, lijkt het erop dat Windows 8 is, volgens dezelfde vaststelling patronen als Windows XP, waarvan het aandeel in de installed base was ook iets minder dan 10 procent na het eerste jaar op de markt.)

Het gebruik van Windows XP, die zijn 12e verjaardag in oktober gevierd, blijft plotsklaps vallen in NetMarketShare’s metingen, zoals het hoofd in de richting van de datum end-of-support minder dan zes maanden vanaf nu. Voor oktober, XP gebruik gedaald tot 31,24 procent, een nieuw dieptepunt. Windows 7 gebruik is nagenoeg onveranderd ten opzichte van de voorgaande maand, met iets minder dan de helft van alle pc’s die die smaak van Windows.

Ondertussen, Apple’s nieuwe OS X Mavericks (officieel OS X 10.9), raakte een verbruik niveau van 0,84 procent in de eerste (gedeeltelijke) maand van de beschikbaarheid. Over het algemeen, OS X gebruik blijft stijgen, langzaam, met alle OS X-versies gecombineerd bereiken 7,73 procent voor de maand, een nieuw hoogtepunt. Linux voorstanders kan ook vieren als het gebruik van die gratis alternatief ook raakte een nieuw record van 1,61 procent.

Update: Verschillende mensen gevraagd over StatCounter nummers, die ook vandaag werden gepubliceerd. Die aantallen zijn moeilijk te vergelijken, omdat ze onder andere mobiele besturingssystemen als game consoles. Toen ik de cijfers gewoon desktop besturingssystemen geïsoleerd, zodat ze een goede vergelijking met de NetMarketShare nummers, hier is wat ik heb

Volgens oktober nummers StatCounter’s

browser statistieken van StatCounter’s niet breken de verschillen tussen mobiele en desktop-apparaten, dus het is onmogelijk om ze te vergelijken met de overeenkomstige cijfers van NetMarketShare.

NetMarketShare nog steeds geen aandeel registreren van Chrome OS. StatCounter zegt dat Chrome OS gebruik is nu ongeveer 4/100 van 1 procent.

In de desktop browser segment, Internet Explorer zet zijn gestage groei, het bereiken van 58,22 procent gebruik. Dat is het hoogste niveau van het gebruik voor de familie Internet Explorer in meer dan twee jaar, en het komt als het gebruik van Firefox en Chrome op de traditionele desktop-besturingssystemen blijven schuiven. Volgens de NetMarketShare nummers, Chrome gebruik raakte een tweejarig dieptepunt van 15,42 procent in oktober na een korte eerder in het jaar nadert de 20 procent mark.

Het is vermeldenswaard dat de moderne, standards-compliant versies van Internet Explorer, 10 en 11, gecombineerd voor een totale verbruik van 20,43 procent voor de maand. Dat is meer dan de Firefox of Chrome cijfers. En Internet Explorer 10, die niet draaien op Windows XP, is klaar om IE 8 inhalen als de meest gebruikte versie.

De pc-markt is niet langer groeit als het ooit was, maar zelfs met een lagere zendingen de installed base van de traditionele pc’s blijft groeien, met honderden miljoenen nieuwe zendingen per jaar. Voor consumenten (en in toenemende mate voor het bedrijfsleven), tablets en mobiele apparaten zijn waar de markt momentum en opwinding te vinden zijn. Maar in de meeste gevallen die nieuwe tabletten zijn nog steeds te zijn metgezel apparaten in huishoudens en kantoren die ook ten minste één pc of Mac.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Windows 7 heeft 55,3 procent gebruik (in wezen onveranderd ten opzichte van een jaar geleden), XP is vandaag gedaald van 28,1 procent een jaar geleden tot slechts een haar meer dan 20 procent;. Totaal gebruik van Windows 8.x is ongeveer 8,6 procent. StatCounter zegt tussen september en oktober gebruik van Windows 8.1 steeg met 10X;. OS X gebruik is in verval, te laten vallen onder de 7 procent nadat ze 7,59 procent een jaar geleden;. Linux is op 1,16 procent.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september