Wiebetech Drive Erazer recensie

De meeste computergebruikers hebben een lakse houding met betrekking tot verwijdering harde schijf, waardoor er persoonlijk identificeerbare informatie kwetsbaar is voor iedereen met een beetje technische kennis en tijd op hun handen. Weten wat er op je harde schijf en hoe het te wissen kan helpen voorkomen dat identiteitsdiefstal, creditcardfraude of zelfs persoonlijke foto’s en gênant online conversaties (bijvoorbeeld) van wordt ontdekt en uitgebuit.

WiebeTech’s Drive Erazer is een technisch wonder, waardoor je af waarom we niets vergelijkbaars op de markt eerder hebt gezien. Van slechts 81mm bij 56mm bij 24mm en een gewicht van 907g, Drive Erazer kunt u alle gegevens wissen van 3,5 inch. of 2,5 inch. IDE / PATA en SATA harde schijven onafhankelijk van uw computer. Het voordeel hiervan is dat u kunt dan formatteren van een schijf van de grond af en begin opnieuw, verkoop uw harde schijf of zelfs weggeven aan goede doelen in de veilige wetenschap dat geen van uw persoonlijke gegevens ooit kan worden hersteld.

Geprijsd vanaf slechts £ 59 (ex. Btw) voor de standaard versie, Drive Erazer is veel goedkoper en gemakkelijker te gebruiken dan andere hardware-oplossingen, en je hoeft niet eens nodig hebt om uw computer op te starten. Om uw gegevens bak je gewoon de Drive Erazer aan te sluiten op een harde schijf (van uw computer verwijderd, natuurlijk), de macht met behulp van de meegeleverde AC-adapter en dan omdraaien van een schakelaar. Na ongeveer 2 uur (250GB HDD, het wissen met een gemiddelde aanhoudende snelheid van 35MB / s), zal uw schijf zo goed als nieuw en klaar om te gaan.

Helaas is het product niet beschikbaar is als een one-stop oplossing voor alle soorten harde schijven. In plaats daarvan zul je moeten kiezen voor het model dat de interface aansluiting van het station dat u wilt wissen ondersteunt. Dat gezegd hebbende, optionele hulpstukken zijn beschikbaar (zie hieronder). De DRZR-1 is het instapmodel (£ 59) en ondersteunt 3,5 inch. IDE / PATA drijft alleen. De DRZR-2 Pro (£ 89) is ontworpen voor 3,5 inch. IDA / PATA schijven, terwijl de DRZR-3 komt overeen met 2,5 inch. IDE / patas drives (£ 89). De top-of-the-line DRZR-2-VBND (£ 118) ondersteunt ofwel 2.5in./3.5in. SATA of IDE / PATA-stations. Met WiebeTech optionele v4 Combo Adapters (vanaf £ 29,99), de DRZR-1 en DRZR-2 kan gebruikt worden met vele soorten aandrijving, zoals de meeste flash drives, PCMCIA, ZIF en DOM aandrijft.

The Drive Erazer werkt door het schrijven over elk beetje een rit. Na het heeft gedaan, is er niets meer te herstellen. Een standaard single-pass modus schrijft een keer in de hele schijf, het verwijderen van blokken met inbegrip van partities en Host beschermde gebieden. De controle wordt ook uitgevoerd. Voor degenen die nog meer zekerheid wilt, de Pro-model in staat is om meer dan één keer met willekeurige karakters. Het schrapt alle blokken met inbegrip van partities en Host Protected Areas (HPAS), zelfs degenen die normaal gesproken onzichtbaar voor besturingssystemen. Het controleert automatisch en verwijdert Device Configuration Overlay (DCO) en schrijft naar alle sectoren van de schijf met behulp van verschillende gegevens oneach passeren.

Controle gebeurt na de laatste pas;. Voor uw gemoedsrust, het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DoD) vorig jaar bijgewerkt de specificaties met betrekking tot reiniging. Drive Erazer voldoet aan de DoD eisen voor ‘clearing’ a ‘niet-verwijderbare Rigid Disk’. De specificatie vereist vernietiging van een harde schijf met de overheid geclassificeerd gegevens. Wat de DoD betreft, Drive Erazer is zo goed als het wordt zonder degaussing machine of andere destructieve methoden.

Er zijn tal van software schijf af te vegen hulpprogramma’s, waarvan sommige zijn zelfs gratis. De meeste zijn in staat meerdere doorgangen en in veel gevallen, ze werken prima. Echter, software-oplossingen hebben inherente problemen. Bijvoorbeeld HPAS en DCO’s worden allebei gebruikt om delen van een rit van de OS te beschermen door het maken van deze gedeelten onzichtbaar. HPAS en DCO’s kunnen worden gewist met hardware commando’s en de gehele schijf kan worden gewist, maar sommige software niet in slaagt om HPAS en DCO’s helemaal te pakken. Software-oplossingen vereisen ook een computer, wat lastig kan zijn als je nodig hebt om meer dan één schijf te wissen. Evenals doeltreffender alone hardware-oplossing werkt zo snel als de schijf kan toestaan ​​en zal niet prestatieproblemen door het besturingssysteem of andere toepassingen lijden.

een bestand te verwijderen op een harde schijf is het niet volledig gewist, en het is vrij gemakkelijk voor iemand anders om bestanden uit gebruikte of gestolen harde schijven terug te vorderen. In feite zou je versteld staan ​​van de hoeveelheid persoonlijke en zakelijke gegevens die van een schijnbaar ‘schone’ harde schijf kunnen worden hersteld. Als u op zoek bent naar een goedkope maar effectieve hardware-oplossing om te voorkomen dat uw oude bestanden van het krijgen in de verkeerde handen voordat je weggooien of recyclen uw oude schijven, Drive Erazer is een geweldige plek om te beginnen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop