Wi-Fi-beveiliging boost net over de horizon

Gezien het belang van Wi-Fi is en hoe wijdverbreid het is geworden, heeft de beveiliging voor Wi-Fi een vrij statisch veld al jaren. Er zijn veel problemen de protocollen en specifieke implementaties, maar de oplossingen de neiging om andere technologieën Wi-Fi zwakheden rond werken.

Next-gen Wi-Fi kan de strijd om kantoor bandbreedte einde te maken; Kan white-space Wi-Fi echt werken voor de steden;? Super Wi-Fi kans op succes voor het eerst te zien in Azië

Er zijn oplossingen beginnen te ontstaan, in het bijzonder 802.11u, alias PassPoint, Wi-Fi Hotspot 2.0 en 2.0. Het doel van PassPoint is om Wi-Fi gemakkelijker te maken, maar een neveneffect is om de veiligheid robuuster te maken.

In de tussentijd moeten de gebruikers software van derden en het soort van voorzichtigheid dat zeer weinig hebben om te voorkomen dat kwetsbaar is voor een compromis over Wi-Fi-netwerken te gebruiken.

Mijn inspiratie voor het schrijven van dit verhaal was een recente aankondiging dat de Port Authority van New York en New Jersey, die de drie grote luchthavens in de New York gebieden actief is, wordt het verstrekken van gratis Wi-Fi voor alle passagiers in alle terminals. De provider zal Boingo, die Wi-Fi-netwerken actief in vele grote podia zoals luchthavens, stadions en detailhandel faciliteiten.

Industrie marketing en tv-programma’s willen doen geloven dat mobiele data is een redelijk alternatief voor de meer traditionele vormen van toegang tot internet. Het is niet. Cellular bandbreedte is veel duurder om te bouwen en te onderhouden dan Wi-Fi en fysieke lijnen, dat is de reden waarom W-Fi wordt gebruikt voor mobiele data offloading; intelligent netwerk operators verschuiven gebruikers naar Wi-Fi van cellulaire als Wi-Fi beschikbaar is. Hoe meer Wi-Fi beschikbaar is, hoe minder stelling voor mobiele netwerken.

Helaas, cellulaire netwerken zijn veel meer inherent veiliger dan Wi-Fi. Een Wi-Fi-netwerk kan worden opgezet en veilig bediend. Het vereist het gebruik van WPA2, een standaard voor encryptie van gegevens via het netwerk dat is nu bijna tien jaar oud, maar nog steeds erg robuust. Om het goed te gebruiken, moet u ook WPA-Enterprise, een reeks extensies die 802.1x-verificatie gebruiken om een ​​externe server te gebruiken.

Meer typisch dan WPA-Enterprise, vooral in kleinere organisaties, is WPA-Personal, die een gedeeld geheim (wachtwoord) gebruikt. Dit kan voldoende zijn, met enkele kanttekeningen. Ten eerste, natuurlijk, iedereen die het wachtwoord kent, kan verbinding maken met het netwerk, deze zou kunnen zijn mensen naast de deur, niet alleen uw medewerkers. Ook als een kwaadaardig acteur snuift het netwerk op het moment dat een nieuwe client verbinding maakt met behulp van WPA2, en de acteur weet het wachtwoord, kan hij de sleutels verkrijgen die nodig is om hem af te luisteren op het verkeer van de nieuwe gebruiker.

Maar zelfs een gedeeld geheim wachtwoord is te veel gevraagd van de meeste openbare Wi-Fi faciliteiten. In plaats daarvan, ze meestal verlaat het netwerk volledig platte tekst geopend. Wanneer u verbinding maakt je meestal moet je een browser brengt je naar een scherm waarin u akkoord met de dienst die je niet hebt gelezen en dan ben je in. Maar dat het scherm niet af aan het feit te openen dat het netwerk volledig Open. Andere gebruikers op het lokale netwerk kan nog steeds ruiken uw verkeer, mogelijk zelfs je sessies te kapen. Maar voor dit probleem, ik weet geen echte zwakke plekken in WPA2.

Ik wijs erop dat Boingo vertelt me ​​dat hun systemen te isoleren verschillende gebruikerssessies zelfs voor een open, niet-versleutelde Wi-Fi. Ik ben niet duidelijk over wat andere aanbieders dit te doen, maar het is niet iets wat je moet nemen. Vermoedelijk kon je bepalen of uw sessie wordt geïsoleerd door middel van verhitting van een netwerk sniffer zoals Wireshark en op zoek naar sessies van andere gebruikers.

Klik hier voor een Boingo white paper beschrijft het hier en meer beschreven problemen, zoals de “Evil Twin” aanval waarbij een kwaadaardige Wi-Fi-netwerk zich voordoet als de legitieme degene die je echt wilt.

Enkele jaren geleden, deze gang van zaken werd bekend met de release van Firesheep, een tool die het gemakkelijk gemaakt om sessies van anderen op Facebook, Twitter en andere populaire sites kapen. Heeft iedereen schreeuwen om versleuteling van Wi-Fi? Nee, vreemd genoeg ging de nadruk op het feit dat zo veel populaire diensten die platte tekst HTTP-sessies in plaats van versleutelde HTTPS. Het was een redelijk punt en stak een vuur onder veel bedrijven, maar het laat Wi-Fi van de haak.

Google was een leider in deze HTTPS surge, die al verhuisd bijna al hun meest populaire diensten naar HTTPS, vooral GMail. En nu is het eerlijk om te zeggen dat een grote dienst die niet HTTPS gebruik maakt voor alle aansluitingen, of op zijn minst voor een meer dan die mogelijk persoonlijke gegevens reist, is dat onvoldoende. Uit deze zelfde sfeer van verontwaardiging kwam de HSTS (HTTP Strict Transport Security) standaard, waardoor een site verklaart dat het is om alleen te gebruiken door middel van HTTPS en add-ins zoals de EFF’s HTTPS Everywhere (die de browser naar HTTPS te gebruiken als dwingt mogelijk) en Disconnect (een Android app die het zelfde en nog veel meer doet om versleutelde transportkosten).

Als een goede WPA2-verbinding niet beschikbaar is, de beste inzet is een VPN. Elk bedrijf apparaat moet worden opgezet om een ​​VPN wanneer ze niet op de lokale bedrijfsnetwerken gebruiken. Er zijn ook VPNs van de consument; Ik ben een lange tijd gebruiker van HideMyAss Pro. Dergelijke producten zijn niet onbereikbaar, vermoed ik, voor de gemiddelde lezer de website, maar ze zijn niet de massamarkt.

VPN’s op open Wi-Fi hebben een ander probleem: Om verbinding te maken, moet je op het internet al, dus er is een periode van tijd waar u onbeschermd bent. Dit kan worden geminimaliseerd, maar veel programma’s op uw systeem kan in de tussentijd communiceren. Sommige VPN’s doen ook niet proxy uw DNS verzoeken, mogelijk waardoor anderen op uw vragen te snuiven.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Er zijn nog andere inspanningen om de Wi-Fi veiliger te maken. Veel consumenten security-producten, zoals Kaspersky Internet Security 2015, waken over uw Wi-Fi-gebruik, waarschuwen voor mogelijke problemen. Ze hebben de deugd van pro-actief en in staat om de gebruiker wat te doen te vertellen, maar ze zijn beperkt in wat ze kunnen doen. De EFF is ook begonnen met een project voor een Open Wireless Router, de aanval op het probleem van de router beveiligingsproblemen gebaseerd zowel in slordigheid en boosheid.

SSL VPN’s en zijn oplossingen om Wi-Fi gaten in de beveiliging, geen oplossingen voor hen. Zoals ik al zei, correct is geconfigureerd, WPA2 is een robuuste en veilige protocol, indrukwekkend dus na al die jaren. Het probleem is om gebruikers in staat om het te gebruiken en om veilig verbinding te maken. Dit is één van de dingen die PassPoint doet.

PassPoint probeert te automatiseren en het proces van het aansluiten op een beveiligde Wi-Fi-netwerk te vereenvoudigen. Om dit te doen maakt gebruik van WPA-Enterprise-verificatie om een ​​account die u al hebt ingesteld. Dit kan uw huis Internet Service Provider, uw mobiele provider of uw werkgever zijn. Boingo heeft al ingezet PassPoint op tal van locaties, waaronder 21 luchthavens in de Verenigde Staten.

Aanbieders van openbare Wi-Fi-achtige Boingo vast roaming-overeenkomsten met de ISP’s en andere diensten, mogelijk zelfs Facebook of Google, waarmee u al een relatie en een account. Wanneer je loopt in de zaal, je-PassPoint-apparaat onderhandelt met de Wi-Fi-toegangspunt voor providers en mogelijkheden en automatisch verbinding.

De Wi-Fi-provider (en mogelijk hun partners) nog wat demografische informatie over de gebruiker, maar ze kunnen de kans om u een advertentie te tonen of u vragen om een ​​video te kijken nemen. Hoeveel van deze ze wegkomen met hangt af van hoe gebruikers reageren.

Ach, PassPoint zijn verkrijgbaar bij Boingo zijn, maar is het op uw apparaat? Waarschijnlijk niet. Er is ondersteuning ingebouwd in iOS 7 en OS X 10.9 (Mavericks). Sommige Android-apparaten hebben ondersteuning voor PassPoint, maar het gebruik ervan moet handmatig knutselen met de configuratie parameters. Er is geen officiële naadloos Windows-ondersteuning voor, maar Microsoft zegt dat aangezien het ondersteunt de fundamentele mechanismen die worden gebruikt in PassPoint (meestal WPA-Enterprise) moet je in staat om een ​​verbinding te hacken. Het lastiger deel voor meer open platforms zoals Android en Windows is dat niet alle Wi-Fi-chipsets ondersteunen 802.11u.

Hoe kon PassPoint nemen dit lang? Ik kijk ernaar en meteen de grote waarde voor veel partijen komt door. Het is goed voor de gebruikers, voor de locaties, de vervoerders, voor het Wi-Fi-providers, en ik ben waarschijnlijk vergeten anderen. En toch lijkt te zijn op een laag pitje van de industrie. Het ziet er nu als het zou kunnen zijn Microsoft en Google het meest in de weg. Voor mij kan PassPoint niet snel genoeg komen.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren