TOTVS overtreft SAP in de Braziliaanse KMO-markt

Kleine en middelgrote ondernemingen in Brazilië zijn te kiezen voor lokale enterprise resource planning (ERP) systemen te kopen door TOTVS in tegenstelling tot mondiale alternatieven zoals SAP en Oracle, volgens een recente studie over business applicatie gebruik in 2013 en 2014.

Ongeveer 52 procent van de Braziliaanse bedrijven met maximaal 170 computers zijn een TOTVS huis, volgens een jaarlijkse studie over corporate IT-gebruik door de Braziliaanse business school Fundação Getúlio Vargas (FGV).

Oracle en SAP bezetten de tweede positie in de rangschikking voor dat specifieke bracket, met 9 procent van het marktaandeel van elk. Andere leveranciers zoals Infor, QAD en StarSoft zijn vertegenwoordigd in de resterende 17 procent.

TOTVS is ook een marktleider voor de bedrijven met 170-700 machines, met een marktaandeel van 41 procent, gevolgd door SAP met 24 procent.

De studie suggereert dat SAP is slechts een van de marktleiders onder de groot formaat organisaties in Brazilië, met 52 procent van de ERP-markt in het segment. In dat bracket, 21 procent van de bedrijven hebben gekozen voor Oracle en 20 procent gebruik van systemen van TOTVS, de door andere leveranciers geleverd rest.

Gegevens gepubliceerd in 2013 door Gartner op de wereldwijde ERP-markt behoort SAP als een leider met 24,6 procent van de markt en Oracle met 12,8 procent. Brazilië-gebaseerde TOTVS staat op de zesde met ongeveer twee procent van de mondiale markt, waarvan $ 24.5bn bedroeg in 2012.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf