Telstra te ontwerpen en plannen van multi-technologie te mengen NBN

Vers van akkoord te gaan met de hand over haar koper- en kabelnetwerken NBN Co in het kader van een herziene AU $ 11000000000 deal, heeft Telstra pakte het ontwerp en de planning van het werk dat de bestaande koper in een deal ter waarde zal gebruiken tot AU $ 390 miljoen.

De waarde van de transactie is afhankelijk van de hoeveelheid werk dat Telstra ontleent aan NBN Co over de vierjarige duur van het contract. NBN Co zei dat de deal niet de helft van het totale ontwerp en de planning van het werk betrokken zijn bij het netwerk vertegenwoordigen.

NBN Co zei in een verklaring op vrijdag dat de zittende telecommunicatie-aanbieder ontwerp en de planning van het werk voor de National Broadband Network (NBN) zou beginnen in het begin van 2015, met het oog op de bouw op grote schaal te ondersteunen vanaf medio 2015.

“Het contract werd toegekend in het kader van een openbare aanbesteding proces en bevat volume en de kosten flexibiliteit op basis van prestaties”, aldus de woordvoerder.

de website begrijpt dat er een extra ontwerp en planning contract is nog in onderhandeling, en dat NBN Co nog moet ook te gunnen projecten in opdracht van de fiber-to-the-node, fiber-to-the-kelder, en fiber-to-the -premises componenten van het netwerk.

Aangezien het bedrijf de kennis van het eigen netwerk en ervaring met de aanleg van netwerken in Australië, Telstra is in een belangrijke positie op de bouw van de NBN winnen. Echter, Communicatie Minister Malcolm Turnbull zei op zondag dat het een competitief proces zou zijn.

NBN Co CEO Bill Morrow zei op zondag dat Telstra’s ervaring is waardevol voor NBN Co.

“Telstra heeft wel 11 tientallen jaren van het bestaan ​​van het bedrijf dat ze hebben geleerd uit te bouwen en beheren van de kopernetwerken,” zei hij.

Telstra zei vrijdag dat het in gesprekken met NBN Co op contracten voor de bouw en het onderhoud.

Het onderhoud deal zou zien Telstra gebracht naar het kopernetwerk dat ooit eigendom tegen een prijs voor het NBN Co handhaven

In NBN Co’s bijgewerkt product wegenkaart, uitgebracht op vrijdag, het bedrijf zei dat het op schema om het aanbieden van glasvezel naar de kelder en vezels naar het knooppunt in 2015, maar hybrid fiber-coax (HFC) zal niet beschikbaar zijn tot maart 2016.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data