Telefooncellen omgezet in nationale WiFi-netwerk

Telecom Nieuw-Zeeland is de lancering van een landelijk dekkend WiFi-dienst meeliften op zijn erfenis netwerk van pay-telefooncellen.

700 hotspots zal live op 7 oktober met een doelstelling van 2000 tegen het midden van 2014 – en Telecom New Zealand klanten op de maandelijkse plannen en NZ $ 19 en NZ $ 29 prepaid packs zal 1GB een dag van data vrij te krijgen.

Andere gebruikers kunnen toegang tot het WiFi-netwerk voor NZ $ 9,95 per maand en Telecom werkt aan een reeks andere tariefplannen.

Telecom Retail chief executive Chris Quin zei dat de conversie zal helpen om mobiele data van klanten verder te gaan en breedbandtoegang meer alomtegenwoordig.

Het zal ook duidelijk maken Telecom klanten meer plakkerig en eventueel te verleiden wat om over te schakelen van concurrenten.

“We willen onze klanten aan te moedigen om zoveel mogelijk gegevens te gebruiken als mogelijk, omdat we weten hoe de smartphone-toepassingen en diensten die ze gebruiken zijn in het centrum van de manier waarop mensen nu leven, werken en spelen”, zegt Quin.

Verizon uitgeprobeerd een soortgelijke regeling in New York al in 2003, maar de service werd vervangen door EVDO in 2006. In 2012, New York City aangekondigd draadloze zou worden voorzien in 12.000 telefooncellen.

Anderen hebben minder praktisch, maar misschien meer creatief geweest, het omzetten van oude telefooncellen in bibliotheken, toiletten, douches en zelfs roken stands.

In veel andere steden hebben telefooncellen te zeldzaam geworden om een ​​fundament voor een WiFi-service.

De Nieuw-Zeelandse WiFi-venture is ontwikkeld door Digital Telecom Ventures, een incubator-stijl business unit is ontworpen om innovatieve zakelijke kansen te ontwikkelen.

Telecom werd structureel gescheiden van haar netwerk bedrijf twee jaar geleden aan de detailhandel concurrentie te verbeteren, maar behield het eigendom van de telefooncel netwerk.

Gebruikers moeten registreren en 175.000 had al gedaan tijdens een proefperiode, zei Digital Ventures ‘Ed Hyde. Een groot deel van de mensen die het WiFi-netwerk gebruikt tijdens het onderzoek waren niet Telecom mobiele klanten, zei hij.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Het netwerk is verspreid over het hele land, met concentraties van hotspots in de belangrijkste bevolkingscentra van Auckland, Wellington en Christchurch en in vakantie plekken.

Gebruikers moeten een apparaat te registreren en ze zullen dan automatisch verbinding met een hotspot wanneer ze binnen het bereik wanneer WiFi is ingeschakeld.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’