? Supercomputer leiders komen samen op de nieuwe open-source framework

Linux heeft lang geregeerd supercomputing. In de laatste TOP500 supercomputer ranking, 97 procent van de snelste supercomputers ter wereld liepen Linux. Er is meer aan het runnen van een high-performance computer (HPC) dan het besturingssysteem en open-source software wordt steeds georganiseerd om het te ondersteunen.

Tianhe-2, ‘s werelds snelste supercomputer, loopt, net als bijna alle andere supercomputers, Linux. Dus, op 12 november voor de halfjaarlijkse SuperComputer Conference, de Linux Foundation, en een consortium op HPC leiders creëerde de OpenHPC Collaborative Project. Dit project zal een nieuwe, open source framework bieden om ‘s werelds meest geavanceerde HPC-omgevingen te ondersteunen.

De leden van het nieuwe initiatief zijn onder Argonne National Laboratory, Barcelona Supercomputing Center, het Centrum voor Onderzoek in de Extreme Scale Technologies aan de Indiana University, Cray, Dell, Fujitsu Systems, Hewlett Packard Enterprise, Intel, het Lawrence Berkeley National Laboratory, Lenovo, Los Alamos National Laboratory, Sandia National Laboratories, SUSE, de Texas Advanced Computing Center, en vele anderen.

HPC wordt gebruikt voor grootschalige meteorologie, astronomie, techniek en kernfysica modellering en berekeningen. Het heeft een unieke applicatie eisen en parallel runtime eisen. Het maken van deze software is nog nooit zo eenvoudig geweest. Supercomputer gebruikt programmeertechnieken, die niet worden gebruikt in een andere vorm van computers.

Om HPC software ontwikkeling gemakkelijker te maken, op basis van de Linux Foundation, “OpenHPC zal een nieuwe, open-source framework voor HPC-omgevingen. Deze zal bestaan ​​uit upstream project onderdelen, gereedschappen en interconnecties om de software stack in te schakelen. De gemeenschap zal een te bieden geïntegreerde en gevalideerde collectie van HPC-componenten die kunnen worden gebruikt om een ​​full-featured verwijzing HPC software stack beschikbaar voor ontwikkelaars, systeembeheerders en gebruikers. Als een open source en framework-agnostisch software stack, zal OpenHPC flexibiliteit voor meerdere configuraties en schaalbaarheid een uiteenlopende behoeften gebruiker. ”

Concreet zal OpenHPC leden samenwerken om

Het gebruik van open-source software staat centraal in HPC, maar het ontbreken van een verenigde gemeenschap op belangrijke stakeholders – academische instellingen, workload management bedrijven, softwareleveranciers, computers leiders – is dubbel werk veroorzaakt en is de drempel verhoogd tot binnenkomst, “zei Jim Zemlin, directeur van de Linux Foundation.” OpenHPC zal een neutraal forum om een ​​open source framework dat een gevarieerde set van cluster milieu use-cases voldoet ontwikkelen.

Een ander station achter deze overgang naar een HPC open-source framework te maken is dat grote bedrijven in toenemende mate is het vinden van toepassingen voor supercomputers. Zoals John Russell, een HPC-expert, schreef voor IDC, “de botsing van HPC en big data is misschien wel groter dan verwacht.” Dit heeft geresulteerd in de financiële sector sneller dan verwacht groeien. Sterker nog, in de afgelopen vijf jaar, supercomputing in de financiering is gegaan “in een hyper groei-modus, zodat u zult zien ons herformuleren onze nummers voor de laatste twee jaar op de financiële sector in de orde van ten minste 50 procent.

Dus er is meer behoefte dan ooit voor een gestandaardiseerde, open manier van omgaan met HPC programmering. Zoals Jerome Stoller, CTO van Big Data voor Atos, zei in een verklaring, “OpenHPC zal een ecosysteem dat de samenwerking tussen ontwikkelaars, systeembeheerders en eindgebruikers in staat stelt in een breed scala van industrieën te creëren. Organisaties zullen profiteren van de uitgebreide getest en gevalideerd HPC software stack-software, een belangrijke troef om hun eigen innovaties naar voren rijden op een stabiele en betrouwbare basis. ”

Kortom, supercomputing is niet langer alleen over harde wetenschap. Het wordt een steeds belangrijker onderdeel van de grote bedrijven. Dit heeft geleid tot de vorming van OpenHPC. Deze op zijn beurt zal leiden tot een nog grotere adoptie van open-source in HPC.

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De beste HDMI besturingssysteem sticks; Hoe veilig harde schijven en solid state drives te wissen;? Microsoft’s Windows 10 ontmoet een nieuwerwetse PC upgrade cyclus

Het creëren van een stabiele omgeving voor het testen en valideren. De gemeenschap zal profiteren van een gedeelde, continue integratie omgeving, die een gebouwde omgeving en de bron controle, bug tracking, gebruikers en ontwikkelaars forums, collaboration tools, en een validatie omgeving zal beschikken; Lagere kosten :. Door het verstrekken van een open-source framework voor HPC-omgevingen, de totale kosten van de uitvoering en operationele HPC-installaties zullen worden verminderd; Zorg voor een robuust en diverse open-source software stack: OpenHPC leden zullen samenwerken aan de stabiliteit van de software stack, waardoor voor de lopende testen en valideren op een brede waaier van use cases; Ontwikkelen van een flexibel kader voor de configuratie. De OpenHPC stack zal een groep van stabiele en compatibele software componenten die voortdurend worden getest voor optimale prestaties leveren. Ontwikkelaars en eindgebruikers kunnen een of meer van deze componenten afhankelijk van hun prestaties wensen te gebruiken, en kunnen hun voorkeurscomponenten plaats hun eigen use cases passen.

Linux regeert nog steeds supercomputing; Linux domineert supercomputers als nooit tevoren; 20 mooie jaren van Linux en supercomputers

Lees dit

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september