Start-up helpt app-ontwikkelaars te bereiken blinden

Blind iPhone-gebruiker en technoloog Jonathan Mosen is het aanbieden van app-ontwikkelaars een helpende hand in het onderhoud van de blind.

Mosen heeft opgericht Appcessible, een start-up bemand volledig door blinde mensen te helpen app-ontwikkelaars toegang tot de gebruikers van mobiele ondersteunende technologie├źn te krijgen.

Nieuw-Zeeland gevestigde Mosen zegt terwijl er apps specifiek catering aan de behoeften van blinden, maar de meeste apps gebruikt worden door de blinde zijn dezelfde als die anders gebruikt iedereen.

Als deze apps zijn niet toegankelijk voor de blinden, zijn ontwikkelaars missen op een waardevolle markt.

Blinde mensen gebruiken VoiceOver, het scherm software voor het lezen is ingebouwd in Apple’s iOS en intercom op Android-apparaten om dezelfde taken uit te voeren als hun ziende collega’s.

“Er is niets meer frustrerend dan het downloaden van een app om het te vinden is niet toegankelijk met het scherm lezer die het mogelijk maakt voor blinde mensen om deze mobiele apparaten te gebruiken,” zegt hij.

De feedback van ontwikkelaars was dat ze moeite hebben het verstrekken van dergelijke toegankelijkheid.

“Het is echt niet zo moeilijk, en de app hoeft niet een van haar visuele aantrekkingskracht in het proces verliezen – net voldoen aan een paar eenvoudige richtlijnen, zodat het scherm lezer weet hoe de informatie spreken met een blinde persoon, of weer te geven met behulp van een Bluetooth-brailleleesregel, “zegt Mosen.

Appcessible is het eerste platform waar app-ontwikkelaars feedback en suggesties kunnen ontvangen voor het maken van hun product beter toegankelijk, zegt hij. Het biedt rapporten over voltooide apps en consulting om ervoor te zorgen ontwerpprincipes worden gebouwd in vanaf het begin van de ontwikkeling.

Er zijn geen geautomatiseerde testprocedures. In plaats daarvan, blind iOS en Android-gebruikers test de apps in elke fase van het proces. Het bedrijf zal dan helpen ontwikkelaars verbinden met blinde klanten en in te dienen reviews van de toegankelijkheid van de app naar app directories.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis