S’pore Govt moet holistische benadering Web

news De analyse van de Singaporese overheid moet een hele nieuwe manier van denken en holistische strategie vast te stellen, in haar inspanningen om haar burgers via het internet en andere nieuwe media platforms nemen, zeggen de industrie watchers.

De lokale overheid heeft in de afgelopen maanden aangegeven de wens om Singaporezen te gaan op een nieuw niveau, in cyberspace, om in sync met een steeds meer tech-savvy bevolking.

Raphael Phang, vice-president van IDC’s Government Insights Asia-Pacific, zei Web 2.0 en andere nieuwe media-instrumenten zijn in de voorhoede van de transformatie van de manier waarop overheden omgaan met hun mensen.

Onder verwijzing naar de Amerikaanse president Barack Obama’s gebruik van nieuwe media in de loop van vorig jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en YouTube-video’s laten zien G20-bijeenkomsten in het Verenigd Koninkrijk, Phang zei dat dergelijke vormen van betrokkenheid zijn al zichtbaar in de hele wereld. De IDC-analist voegde eraan toe dat politici in de regio, waaronder Maleisië, Singapore en Australië, zijn ook begonnen blogs.

Meer recent, de Verenigde Staten Witte Huis hield een online stadhuisvergadering en aanvaard via het web gestelde vragen. De regering-Obama ontving meer dan 104.000 vragen die door 90.000 mensen.

Phang zei in een e-mail interview: “Een van de belangrijkste lessen die kunnen worden getrokken uit deze voorbeelden is dat het internet en nieuwe media, en is het hebben van een aanzienlijke invloed op de manier waarop burgers kunnen zien hun regering – of de overheid participeert, of niet deelneemt aan het gebruik ervan. ”

De algemene bevolking is nu al omarmen van nieuwe media, ongeacht of overheden hetzelfde te doen, zei hij. Gezien de goedkeuring en de impact van dergelijke platforms, merkte hij op dat het belangrijk is dat overheden worden proactief gebruikers.

Tijdens zijn Nationale Dag adres in augustus 2008, Singapore premier Lee Hsien Loong, sprak uitvoerig over nieuwe media en de impact ervan op het eiland staat. Meer dan 80 procent van de huishoudens in het hele land hebben breedband, en er zijn ongeveer 6 miljoen mobiele telefoons in een bevolking van 4,5 miljoen.

De jongeren zijn volledig ondergedompeld in deze [nieuwe] medium “, zei Lee in zijn toespraak.” Mensen zijn hun eigen inhoud te schrijven, te delen met anderen, organiseren van belangengroepen … Dit alles is de manier waarop de overheid werkt veranderd. ” hij voegde eraan toe dat zijn regering communiceert en het aangaan met Singaporezen online.

En in de voorhoede van deze inspanningen is Reach, zei hij, verwijzend naar de overheid portal opgericht in oktober 2006 als een platform voor burgers om feedback te geven en te bespreken overheidsbeleid online.

Holistische aanpak, nieuwe vaardigheden die nodig zijn; Steve Hodgkinson, research director voor de publieke sector bij Ovum, zei in een e-mail: “Het gebruik van het internet als een één- en twee-weg communicatie kanaal is nu vrij veel van democratische regeringen verwacht, dus Singapore speelt catch-up op deze. de overheid moet zich bewust van het feit dat nieuwe media is meer over de deelname dan is het over het beheren of besturen is.

Als zodanig zal ministers en hoge ambtenaren nodig hebben om nieuwe vaardigheden te verwerven, maar ook kiezen voor een nieuwe cultuur en mentaliteit, zei Hodgkinson. Deelnemen aan nieuwe media met behulp van “oude media skills” zal niet de resultaten van de Singaporese overheid tracht te produceren. Bijvoorbeeld, waardoor een verbod op online content zal alleen dienen om de aandacht te trekken om het, zei hij.

De uitdaging is dat het tijd en ervaring nodig is om deze nieuwe vaardigheden te leren en daadwerkelijk deel te nemen in de nieuwe mediaomgeving, merkte hij op. Op de top van dat, fouten zijn zeer publieke, voegde hij eraan toe.

De overheid zal moeten om uit te werken manieren om verder te gaan in een afgemeten wijze tijdje krijgt het deze vaardigheden om gênante fouten die kunnen leiden tot een omkering van enthousiasme voor meer open communicatie te vermijden, “zei Hodgkinson.” Het zou verstandig zijn om een ​​aantal adviseurs betrekken die zijn zeer ervaren in het gebruik van sociale media in de context publieke sector.

De Singaporese overheid moet erkennen dat de jongere generatie is heel anders dan de vorige generaties, zei Ang Peng Hwa, een professor aan de Wee Wee Kim Instituut voor Communicatie en Informatie, Nanyang Technological University.

De toon en de wijze van communicatie die werkte tijdens het tijdperk van de voormalige premier en grondlegger van het land, Lee Kuan Yew, is het onwaarschijnlijk dat het werk vandaag, Ang vertelde de website van Asia per e-mail. “Deze generatie wil gaan met overheid en politiek op hun eigen voorwaarden – over onderwerpen zij de zorg over,” zei hij. En in termen van de kwaliteit van de inputs en de diversiteit van meningen, merkte hij op dat de resultaten van deze opdracht ook niet kan worden wat de overheid ambtenaren willen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Er zijn ook kosten betrokken bij het beheer van Web 2.0 communicatie als de overheid van plan is ontvankelijk te zijn, voegde hij eraan toe. Gebruikers verwachten dat een 24-uurs turnaround en deze nieuwe communicatieplatforms moeten worden bijgewoond door twee mensen, op een onderbreking van het werk, zelfs tijdens de vakantie, zei hij.

Ongeacht, Ang zei dat deze vormen van betrokkenheid zijn noodzakelijk en overheden moeten naar welke nieuwe communicatiekanalen de bevolking beweegt in de richting te zetten. Deze omvatten SMS, Twitter en instant messaging, zei hij.

Phang legde uit: “In tegenstelling tot traditionele media, blogs en andere Web 2.0-technologieën vormen een meer toegankelijke medium dat burgers kunnen gebruiken om te communiceren met de overheid, en met andere burgers.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, omdat nieuwe generaties van de burgers worden opgeleid in het Internet-tijdperk, zullen ze verwachten om te werken in een soortgelijke omgeving dat ze zijn gebruikt om wanneer ze in het personeelsbestand. Hetzelfde kan gezegd worden voor de toetreding tot de civiele dienst als ambtenaren, “merkte hij op.

Overheden moeten dan begrijpen elke media platform en de doelstellingen van het gebruik van dat kanaal voor communicatie, zei hij. Zij moeten deze aanpak op dezelfde manier waarop ze doen met de traditionele media zoals kranten, televisie en radio.

Online media, Hodgkinson zei, zijn meestal meer ontspannen en “ongecontroleerde” met betrekking tot de aard van de besproken onderwerpen en standpunten. Hij voegde toe dat het aan elke democratisch gekozen regering om te beslissen wat het passend en niet passend acht, in het bijzonder in het omgaan met gevoelige kwesties zoals religie en ras, die sociaal verdeeldheid kan zijn.

Terwijl het internet is intrinsiek meer open en participatief, waardoor een grotere vrijheid van meningsuiting en transparantie, de overheid kan nog steeds beslissen hoeveel vrijheid en transparantie ze toe te staan, zei hij.

De hoop is, na verloop van tijd, de transparantie van het internet zal een kracht van meer open en transparante overheid in het algemeen geworden. Maar, natuurlijk, dit is een vrij simpel en naïef uitzicht gezien de complexiteit van de politiek.

Hoge ambtenaar bloggen; Singapore’s minister van Buitenlandse Zaken George Yeo was de eerste, en een van de weinige ministers in het land om te bloggen. De minister kabinet begon met bloggen in 2006 en co-hosts twee blogs, die een breed scala aan onderwerpen, waaronder zijn herinneringen aan Star Trek, Singapore President SR recente bezoek Nathan’s bij Memorial Hiroshima Peace van Japan, en vorige maand ministeriële evacuatie aan de ASEAN-top in Pattaya , Thailand. Zijn blog heeft ook foto’s van de minister om officiële bezoeken aan Washington DC, bijvoorbeeld, waar hij ontmoette de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Wanneer het in contact, het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde te antwoorden op vragen over de vraag of Yeo is voorzien van een set van richtlijnen over kwesties die hij blogt over, evenals hoe hij zijn online profiel beheert.

Volgens Siew Kum Hong, momenteel werkzaam als juridisch adviseur bij een tech bedrijf, de meeste – zo niet alle – grote bedrijven vandaag de dag hebben gedragscodes voor de werknemers die blog of online profielen. Echter, de in Singapore gevestigde advocaat is zich niet bewust van specifiek voor ambtenaren op het eiland-state vergelijkbaar codes.

Siew is ook één van ‘s lands voorgedragen leden van het Parlement (NMPs), die niet verkozen parlementsleden voor het eerst geïntroduceerd in 1990 als een middel om burgers zonder politieke partij aansluiting te nemen aan de parlementaire debatten van Singapore.

Ik betwijfel of de handleiding dekt bloggen, “zei hij in een e-mail interview, verwijzend naar de administratieve handboek alle lokale overheid ambtenaren verwijzen naar als leidraad voor hun dagelijkse activiteiten en taken.” In termen van juridische grenzen, de enige significante verschil tussen overheid en bedrijven zou zijn dat de voormalige onder de Official Secrets Act. Anders zal de gebruikelijke recht geldt voor beide even.

Volgens Ang, Yeo een goed evenwicht tussen zijn rol als een kabinet minister en online persoonlijkheid. Overheidsfunctionarissen waaronder ministers, moeten “teen de officiële lijn”, zelfs als ze persoonlijk niet mee eens zijn, merkte hij op.

Als een minister, Yeo doet dit goed in zijn blog, terwijl op hetzelfde moment als gevolg van opvattingen en inzichten die persoonlijk zijn, zei Ang.

Hij voegde eraan toe dat de nieuwe, webgebaseerde vorm van betrokkenheid bij het publiek moet worden omarmd door overheidsfunctionarissen, al zijn er enkele kanttekeningen en waarschuwingen. “Maar, zoals betrokkenheid is nodig. Singapore is nu tot de kopgroep in het gebruik van IT, en we moeten streven om door te gaan als een van de leiders,” zei hij. “Dergelijke vormen van betrokkenheid zal ons leren meer inclusieve van de groepen en het uitzicht zijn.

Yeo werd geciteerd in de lokale nieuwsberichten te zeggen dat zijn deelname aan de nieuwe media platforms, die ook een Facebook-account, houdt hem in contact met de jongere generatie.

Hij was naar het gebruik van nieuwe media Obama’s aangeduid als een belangrijk instrument achter zijn overwinning vorig jaar in de presidentsverkiezingen, het bereiken van de zakken van de Amerikanen die anders weg zijn gebleven van de mainstream proces.

Uiteindelijk Siew zei, het internet is gewoon een ander platform en de weg voor de Singaporese overheid te bereiken en betrekken burgers. Het verbeteren van de interactie met de bevolking zal een fundamentele herziening van “de filosofische benadering van engagement ‘nodig, zei hij. Bijvoorbeeld het voorstel van de AIMS om ambtenaren om commentaar te leveren op het overheidsbeleid werd afgewezen, in lijn met een overkoepelend beleid van de overheid, dat zowel online als offline geldt.

De AIMS was een adviesraad, in april 2007 opgericht, om na te gaan hoe nieuwe media impact op de lokale samenleving en adviseren manieren waarop de overheid kan dergelijke gevolgen aan te pakken.

De regering aanvaard, en verworpen, een aantal van de aanbevelingen van de Raad. Zo is het nu mogelijk individuen om deel te nemen aan online reclame voor de verkiezingen door te bloggen of het plaatsen van de verkiezing materialen, hoewel sommige veiligheidsmaatregelen zullen worden uitgevoerd om verantwoording te waarborgen. Echter, het verwierp de aanbeveling van de AIMS ‘om ambtenaren om persoonlijke adviezen over overheidsbeleid stem, en merkt op dat dit zou “de uitoefening van hun taak in gevaar brengen”.

Siew zei: “Zodra de overheid ontwikkelt een filosofie en strategie, kan vervolgens Internet-specifieke maatregelen worden genomen om die strategie uit te voeren.”

Engagement vereist enige richtsnoeren; Phang gewaarschuwd dat blogs, in tegenstelling tot de officiële pers verklaringen die worden doorgelicht, zijn meestal meer informeel. Echter, burgers zullen die gegevens niet anders te zien, zei hij, eraan toevoegend dat blogs geschreven door regeringsfunctionarissen verstandig moet worden beheerd.

De inhoud zal niet anders dan wat er in andere media te zetten, en de richtlijnen met betrekking tot deze informatie is het zelfde als een openbaar gemaakt, waar sprake is van het element van het nemen van verantwoordelijkheid voor wat je zegt, “merkte hij op.” Het internet kan worden beschouwd als een grote open netwerk waarin informatie snel kan worden omgezet in dis-informatie.

Hodgkinson zei: “Overheid ambtenaren en ministers moet zeker niet worden aangemoedigd om te bloggen of het opzetten van een online profiel zonder te weten wat ze krijgen zelf in, of zonder te worden getraind in hoe om te bloggen, wordt ondersteund door passende richtsnoeren en support teams, en met ‘ramp’ is van plan in de plaats te maken met ongewenste gebeurtenissen. – zonder enkel toevlucht te nemen tot het draaien van een blog uit in paniek ”

De Ovum-analist stelde dat er een duidelijk onderscheid moet worden gemaakt tussen de politieke blogs die persoonlijke opvattingen van een minister over beleidskwesties weerspiegelen en blogs worden gebruikt door de overheid om het beleid en de gerelateerde onderwerpen te communiceren. Dit laatste moet elke politieke discussies te vermijden, zei hij.

Politici en ambtenaren die geen blog dienen te doen op een door de overheid georganiseerd, in plaats van algemene platform om berichten te garanderen zijn authentiek, zei Hodgkinson. Inhoud moet niet overdreven worden ontsmet of politiek correct of de blogger zal geloofwaardigheid verliezen, voegde hij eraan toe.

Sta open voor discussie en kritiek, en het omgaan met het transparant met feiten en logica, in plaats van retoriek, “zei hij.

Sommige Singapore overheidsfunctionarissen, lijken echter niet voorbereid op negatieve opmerkingen die kunnen voortkomen uit de blogosfeer.

Eerder dit jaar, nu-waarnemend minister van Informatie, Communicatie en de Kunsten, Lui Tuck Yew, beschreef het internet als een ineffectieve zelf-gereguleerde omgeving. Hij merkte op dat de online gemeenschap niet genoeg om “onvriendelijke” opmerkingen gemaakt door lokale bloggers, die waren gericht op een lokale politicus te onderdrukken hebben gedaan. Lui, zoals geciteerd in de lokale nieuwsberichten, zei: “Veel van deze reacties waren niet weerlegd, noch beantwoord, En ik denk dat het niet gezond is voor een aantal van hen op het net onbetwiste, onbetwist en onbeantwoord te blijven.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek