RIM’s CEO tandem: Portret van zielig

Research in Motion de twee CEO’s moeten gaan. Het bedrijf heeft beleggers verloren — en in toenemende mate de klant — vertrouwen in het afgelopen jaar, zijn nieuwste grootste redder OS is achter op schema, de PlayBook is een ramp en RIM zou kunnen worden rondom de porseleinen rand als het niet voorzichtig.

Elke cent waard

Niettemin, RIM door met het huidige management. Co-CEO James Balsillie en Mike Lazaridis nemen $ 1 salaris per jaar. Dit symbolisch gebaar inspireert onmiddellijk cynisme. De twee mag alleen ter waarde van $ 1 per jaar op dit punt. Je krijgt wat je betaalt voor.

RIM’s winst conference call na een teleurstellende vierde kwartaal outlook was weer een romp door middel van bizarro wereld. In deze wereld, RIM is altijd aan de vooravond van een enorme transformatie en een product home run. Als je hebt opgelet je al weet de punchline. RIM stakingen meer dan de Phillies ‘Ryan Howard in een playoff-serie.

Ook: RIM’s Q4 vooruitzichten: BlackBerry zending projecties tank | RIM verwacht dat BlackBerry verkoopdoelstellingen snijden | RIM CEO reageren over slechte Amerikaanse verkoop, BlackBerry 10 vertraging | Wil je een BlackBerry-10 telefoon? Heb je adem niet vast

Maar waarom luister naar me. Laten we dynamische duo RIM’s het verhaal te vertellen in hun eigen woorden.

Balsillie

De laatste paar kwartalen hebben een aantal van de meest moeilijke geweest in de recente geschiedenis van dit bedrijf. Zoals u weet, zijn we in het proces van de voltooiing van de grootste platform en organisatieontwikkeling in de geschiedenis van het bedrijf, en terwijl we een solide winstgevend zijn gebleven – blijft stevig winstgevend en geleverd significant volume-eenheid tijdens deze overgang, we erkennen dat onze aandeelhouders kunnen het gevoel dat we hebben korte gedaald, in termen van product uitvoering, het marktaandeel en de financiële prestaties. Dat gezegd zijnde, we blijven geloven dat onze overgang ons beter zal positioneren tot een verhoogde waarde te leveren aan de aandeelhouders, en de verbetering van onze leidende positie in de mobiele communicatie ruimte. Het is belangrijk voor u om te weten dat Mike en ik, twee van de grootste aandeelhouders van RIM’s, begrijpen beleggerssentiment, en wij zijn meer betrokken dan ooit, het aanpakken van de problemen bij de hand.

Om verder aan te tonen onze passie, afstemming en betrokkenheid bij RIM’s succes op lange termijn, hebben zowel Mike en ik de remuneratiecommissie om een ​​verandering in onze cash compensatie, zodanig dat onze salarissen zal worden teruggebracht tot $ 1,00 per jaar, met onmiddellijke ingang te vroeg.

Vertaling: Hopelijk deze zwakke bestuur van ons zal ons rond. Hier is een teken salaris cut voor het houden van ons rond.

Van daar, Balsillie praat over de lancering van nieuwe toestellen en tablets een evaluatie van producten, operations en productie. Met andere woorden, hangen mensen RIM zal dit recht ergens te krijgen.

Balsillie blijft

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Wij laten geen middel onbeproefd gelaten, en evalueren van een aantal gebieden, waaronder product management en het aantal SKU’s aangeboden, supplychain en stuklijst kostenefficiëntie, marketing en reclame, partnerschap en vergunningen kansen, organisatorische en bestuurlijke structuur, mogelijkheden om de hefboomwerking BlackBerry infrastructuur. Hoewel de voorgestelde transformatie kan enige tijd duren, zijn wij van mening dat de stappen die we nemen onze prestaties zal verbeteren, en beter in staat ons te leveren op wat we van onszelf verwachten, wat onze stakeholders willen we bereiken en wat de 75 miljoen loyale en gepassioneerde BlackBerry abonnees van ons verwachten.

Vertaling: Ja mensen, we denken dat we nog steeds een heleboel keer.

En er is meer. Balsillie blijft

RIM’s Amerikaanse activiteiten is bijzonder zwak, en de positieve trends die we zien in verschillende markten over de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zuid-Afrika, Mexico en Argentinië worden gecompenseerd door een hoge churn, en het verminderen van abonnees in de Verenigde States.We zijn niet tevreden met de resultaten van het bedrijf in de Verenigde Staten. Met het oog op de toenemende vraag naar BlackBerry-producten en diensten in deze belangrijke markt rijden, zijn we van plan om een ​​uitgebreide reclame-en promotie-programma in 2012.This verrichten, wordt naar verwachting een impact hebben op de winst hebben, aangezien we investeren in stand te houden en te groeien van de BlackBerry merk en bewustzijn in de high-performance BlackBerry 7-productfamilie.

Vertaling: We hebben de prijzen te verlagen, omdat de Verenigde Staten niet over onze producten wordt verkocht. We zullen onze weg naar de markt uit deze puinhoop. Ja, dat klinkt goed recht Mikey?

Na een duizend woorden van gebabbel, Balsillie overhandigt de microfoon aan zijn andere helft. Lazaridis is net zo misleidend, maar vanuit een technisch perspectief.

Lazaridis zegt

We zijn toegewijd aan de BlackBerry PlayBook, en het is een belangrijk aspect van onze lange termijn smartphone en mobile computing strategie. Terwijl we de eerste lancering soepeler te zijn geweest zou de voorkeur hebben, ben ik ervan overtuigd dat de BlackBerry PlayBook-tablet blijft de meest veilige en meest geavanceerde tablet platform op de markt van vandaag, met echte, real-time multi-tasking, flash-enabled browsen, compromisloze video streaming voor zowel HTML 5 en flash-video, die de meerderheid van premium video content op het internet vandaag, evenals een flexibel platform gebaseerd op open standaarden vormt. Deze eigenschappen worden verder verbeterd door de PlayBook 2,0 software wanneer deze beschikbaar is.

De competitieve dynamiek van de tablet markt snel verschuiven, met een aantal nieuwkomers en de prijs beweegt in de industrie. Als we de lancering van de PlayBook 2.0 af te wachten, verwachten we blijven acties uitvoeren om de markt te stimuleren voor de PlayBook, zowel in de onderneming en de consument segmenten. Terwijl alle PlayBook gebruikers zullen profiteren van de nieuwe PlayBook 2.0-functies, zoals inheemse e-mail, contacten en agenda-integratie en het Android-speler, zal zakelijke klanten nog verder ten goede komen. Nieuw-enterprise gerichte functies zijn onder meer verbeterde apparaat beheersbaarheid, enterprise application deployment, en BlackBerry Balance.

Vertaling: We gaan om geld te verliezen op elke PlayBook wij verkopen. Je zou kunnen zeggen ik zou moeten worden vastgelegd voor worden gepleegd aan die drol tablet. En ja, verwachten we dat RIM klanten voor onbepaalde tijd te wachten tot we erachter dit inheemse e-ding.

Lazaridis dan praat over de reden waarom de laatste superphones op BlackBerry 10 zal worden uitgesteld.

We hebben een sterk geïntegreerde dual core LTE platform.The processor we gekozen biedt toonaangevende kracht en efficiëntie, en laat ons ook om het industriële ontwerp te leveren, dat wij geloven is cruciaal voor het succes in de chipset deze markt segment.This zal niet beschikbaar tot medio 2012. en als gevolg van deze en een aantal andere factoren, verwachten we nu onze eerste BlackBerry 10 smartphones om markten te bereiken in het laatste deel van het kalenderjaar 2012. in de tussentijd zijn wij van mening dat onze sterke BlackBerry 7 portfolio zal blijven rijden goedkeuring van BlackBerry over de hele wereld.

Vertaling: De superphone is om de hoek. Eigenlijk is.

Na een reeks van semi-pijnlijke vragen zegt Lazaridis

Dit is absoluut niet business as usual bij RIM. We gaan doen wat nodig is om de waarde voor de aandeelhouders en de Vennootschap te krijgen, en we zijn volledig verdubbelen onze inspanningen op de uitvoering hier.

Vertaling: Ik heb een soort van te zeggen dat als ik ga voor dit concert te houden.

RIM’s CEO tag team moet gaan voordat het te laat is

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen