Raspberry Pi: Hoe Ik heb bijna $ 150 op een $ 35 computer

De Raspberry Pi model A was de $ 25 computer en model B is de $ 35 computer, maar er is een kleine verrassing te wachten op de nietsvermoedende, grote ogen DIYer, Het kost veel meer dan $ 25 of $ 35. In feite, het kost tussen de vier en tien keer zo veel, afhankelijk van wat je moet kopen om het te laten werken. Zoals Robert Heinlein gezegd, en; David Chernicoff bevestigd, is er niet zoiets als een gratis lunch of een $ 35 computer. Ik heb lang genoeg om beter aan beide kennen, maar ik nog steeds opgesprongen bijna $ 150 voor een Raspberry Pi en randapparatuur.

Toen ik voor het eerst hoorde van de Raspberry Pi, was ik enthousiast, omdat ik dacht dat het was meer een computer en minder van een gadget dingetje dan de Arduino. En het is. Maar het is slechts een moederbord, geen computer.

Nu, ik denk dat het tijd is om haren hier te splitsen.

Als ik denk aan een computer, denk ik aan een compleet systeem, niet alleen een kale moederbord. Op zijn minst een computer moederbord, opslaginrichting, een stopcontact en eventueel een besturingssysteem. De Raspberry Pi is slechts een moederbord voor $ 35. Nou ja, $ 35 plus verzendkosten, die meestal brengt het totaal tot aan de $ 42 mark.

Nu, toe te voegen in de kosten van een 4GB (minstens) SD-kaart, een mini-USB-adapter, een HDMI-kabel, RCA-kabel, RCA naar S-Video-adapter, of wat dan ook mashup kabelrommel je kunt komen met uit te krijgen, hetzij de RCA-aansluiting of de HDMI-poort op een monitor, TV of een ander video-apparaat. Je hebt een USB-toetsenbord en een USB-muis nodig. Je moet ook aan te sluiten op een bekabeld netwerk. Dat is, tenzij je slim bent, net als ik, en u een draadloze USB-netwerkadapter te kopen.

Als je al die dingen nieuw te kopen, zou je meer dan $ 200 of meer te besteden, afhankelijk van de kwaliteit van uw randapparatuur.

Dus, je $ 35 computer kost u nu $ 200 +.

Gelukkig voor mij, ik heb een kleine digitale TV beschikbaar die ik kan gebruiken als een monitor, dus ik had geen extra kosten voor.

Hier is een overzicht van wat ik gekocht heb en de kosten voor elke

Let wel dat sommige van deze randapparaten zijn optioneel, maar ook rekening mee dat ik niet hoefde op een monitor te kopen, dus ik denk dat het soort compenseert. Toch, voor iets dat is aangekondigd als een $ 35 computer is misleidend. Het is een $ 35 moederbord. Niets meer.

Het is een schattig, klein stukje hardware en er zijn honderden projecten die u kunt maken met het. Tot nu toe heb ik niet, maar ik krijg er. In mijn mening, zijn er een aantal zaken, met uitzondering van de misleidende prijs, met de Pi, maar dat is voer voor een andere functie (binnenkort).

Ik vertelde een vriend dat ik een Pi en zijn antwoord was: “Waarom heb je niet gewoon kopen een goedkope Android-tablet? ‘

CanaKit Raspberry Pi (512 MB) Complete Starter Kit (Raspberry Pi 512 MB + Black Case + Micro USB Power Supply + Original voorgeladen SD-kaart + HDMI-kabel); Edimax EW-7811Un 150 Mbps Wireless 11n Nano Size USB Adapter met Wizard EZmax Setup; Transcend 8 GB Class 10 SDHC Flash Memory Card (TS8GSDHC10E); PL2303HX USB naar TTL UART RS232 COM Kabel module convertor; Favi FE01-BL Mini draadloos toetsenbord met muis Touchpad – Zwart; Gomadic Uitgebreid Raspberry Pi Board AA Battery Pack Charge Kit – Portable macht gebouwd met upgradeable TipExchange Technology

Goede vraag.

Vooral omdat een Android-tablet een virtueel toetsenbord, geen behoefte aan een muis, een ingebouwde monitor, ingebouwde WiFi, en een batterij die het mogelijk maakt me om ongebonden te zijn zou hebben. Mijn mening is dat alles wat je kunt doen met de Pi, kan je beter met iets anders te doen. Ik ben niet zeker dat er achter wat licht geekery dat er veel praktische voordeel van het gebruik van de Pi voor iets anders dan een leermiddel. Misschien is dat de werkelijke waarde.

Dat is het grappigste ding over de Pi. Het is erg klein. Zoals mobiele telefoon maat small. Maar je moet de stekker in bekabelde Ethernet, een toetsenbord, een muis, macht, en een enorme HDMI-kabel. Serieus, wat de heck is er met dat? U hebt tien pond van de randapparatuur die nodig is voor een 1,6 ounce board.

OK, nogmaals, het is leuk, knap, en zeer geschikt voor doe-projecten, maar als u op zoek bent naar een echte computer, blijf zoeken. Als u op zoek bent naar een $ 35 computer, wakker omdat je droomt.

Ontmoet utilité, nieuwe Raspberry Pi rivaal; Kennismaken met de cloud-platform van Raspberry Pi en Lego: De wolk je kunt dragen in je hand, NOOBS neemt de ‘horror’ out of het opzetten van Raspberry Pi; Raspberry Pi krijgt ‘Pidora’ geoptimaliseerd Fedora remix ; Bouw je eigen supercomputer van Raspberry Pi boards; Raspberry Pi krijgt foto- en videomogelijkheden met £ 20 camera module

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Heeft iemand van jullie iets cool met de Pi geschapen? Praat terug en laat me weten. Plaats een link naar het project ook. Ik zou graag om het te zien.

 verhalen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen