Qantas scores NSW Onderwijs CIO

Qantas heeft een rapport van The Australian vandaag bevestigd dat uitgaande NSW Ministerie van Onderwijs en Vorming (DET) chief information officer (CIO) Stephen Wilson zal de luchtvaartmaatschappij te sluiten als het hoofd van de technologie, rapporterend aan executive manager van de zakelijke dienstverlening en technologie David Hall.

(Qantas image tail door mateoutah, CC2.0)

NSW DET gisteren bevestigd dat Wilson had besloten zijn contract met de afdeling niet te verlengen na vijf jaar van de toonaangevende haar IT-exploitatie als CIO. Vandaag is er een Qantas woordvoerder bevestigde Wilson zou toetreden tot de luchtvaartmaatschappij op 30 augustus, ter vervanging van het huidige hoofd van de technologie Segar Reddy – hoewel ze merkte Reddy was momenteel nog met de luchtvaartmaatschappij.

Wilson zal toetreden Qantas als de luchtvaartmaatschappij begint aan een belangrijke kostenbesparing oefening binnen de IT-ondersteuning operatie, evenals de revisie van een aantal belangrijke systemen.

Een jaar geleden, Hall – die zich in het openbaar heeft beschreven als Qantas ” quasi-chief information officer “- vertelde een zakenlunch in Sydney dat hij geloofde dat Qantas zou kunnen zijn IT-kosten met $ 100.000.000 in de daaropvolgende boekjaar snijden.

Het valt nog te bezien of de doelstelling gehaald zal worden – gezien het feit dat Qantas computer en communicatie kosten waren slechts een lichte daling in het eerste halfjaar tot 31 december, in vergelijking met dezelfde half jaar tot 31 december 2008.

Eind maart werd onthuld dat Qantas een uitgebreide interne inzet van Cisco IP-telefonie hardware die zo’n 18.000 gebruikers zou aanraken, een upgrade die kort kwam nadat het bedrijf in februari bevestigde dat het vervangen van IBM’s Lotus Notes samenwerkingsplatform met Microsoft Outlook / was begonnen Uitwisseling.

De luchtvaartmaatschappij is ook drastisch veranderen van de samenstelling van zijn team.

Bijvoorbeeld, in augustus, ongeveer 200 van het personeel van de luchtvaartmaatschappij aangeboden functies bij IBM als onderdeel van een uitbestedingsovereenkomst targeting Qantas ‘programma levering regelingen.

Wilson zelf is de veteraan van inhoudelijke wijziging in NSW DET.

In 2008, DET gemigreerd zijn 1,5 miljoen scholieren uit de Microsoft Exchange e-mailplatform en op Gmail, in één van de grootste Gmail migraties wereldwijd tot nu toe. Wilson is ook betrokken geweest bij de roll-out van de Digital Education Revolution programma van de federale regering in de staat – maart zei dat hij de afdeling werd de uitrol van 10.000 laptops aan studenten per week.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek