? Hitachi Data Systems om big data analytics bedrijf Pentaho kopen

Hitachi Data Systems (HDS) is het verwerven van open source business intelligence en analytics bedrijf Pentaho.

HDS, het best bekend voor de opslag bedrijf, heeft opgepikt Pentaho als het lijkt te bewegen in big data en het internet van dingen. De waarde van de overname is nog niet bekend, echter, rapporten suggereren de prijs ligt tussen de $ 500 en $ 600.

Pentaho werd in 2004 opgericht door CEO Richard Daley, die chief strategy kantoor werd in 2011 na wordt vervangen door de huidige CEO Quentin Gallivan. Het bedrijf heeft verhoogd ongeveer $ 70 miljoen in venture capital sinds 2005. Andere bedrijven Gallivan heeft geleid tot een exit omvatten beheerde beveiligingsbedrijf Postini, die Google in 2007 overgenomen, en big data bedrijf Aster Data, die Teradata kocht in 2011.

De opkomst van de objecten die zich verbinden met het internet – van auto’s tot het hart monitoren stoplichten – is het ontketenen van een golf van nieuwe mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens, predictive analytics, en IT-automatisering. We bespreken hoe deze ontluikende oplossingen tik.

Pentaho heeft een naam voor zichzelf als een leverancier van open source business intelligence software, evenals hulpmiddelen waarmee bedrijven te integreren gegevens uit Hadoop en NoSQL-databases, zoals Cassandra, MongoDB, HBase, HDFS en Hive, en condenseren dat de gegevens in verteerbare visualisaties te modelleren en rapportage te bevorderen.

HDS zal het merk Pentaho te houden en zet het apparaat in de ‘sociale innovatie en mondiale industrieën’ unit.

Vooruitlopend op de aankondiging van vandaag, HDS moederbedrijf Hitachi genaamd Jack Domme, de Amerikaanse CEO van HDS, als de nieuwe leider van Hitachi-Amerika.

De verhuizing maakt deel uit van een nieuwe wereldwijde strategie gericht op groei van de onderneming sociale innovatie bedrijf, dat alles van hydraulische graafmachines tot automotive systemen en roltrappen omvat.

software, services, diepe kennis van de industrie, en de consultancy die nodig zijn om complexe oplossingen te lanceren – – “Door gebruik te maken van de expertise over de Hitachi bedrijven om sociale innovatie oplossingen te leveren kunnen we snel onze wereldwijde groei te versnellen Uiteindelijk is ons doel is om zakelijke en sociale resultaten te leveren. om te helpen onze klanten te winnen, terwijl het maken van de wereld gezonder, veiliger en beter te beveiligen “, aldus Domme.

het internet van de dingen

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

ARM koopt Offspark, een Nederlandse startup werkt aan ‘SSL voor dingen’, Ubuntu wil het OS voor het internet van de dingen zijn, Internet of Things: Overheden beginnen om een ​​kijkje te nemen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen