Social engineering bedreiging van invloed op alle

Social engineering wordt steeds geavanceerder en moeilijker te herkennen, en nu richt zich niet alleen gebruikers, maar IT-beheerders en ook call center medewerkers. Dit bemoeilijkt de bescherming van klantgegevens, en bedrijven moeten wendbaarder in het spotten van pogingen om informatie te stelen zijn, waarnemers dringen.

Twee weken geleden, de voormalige Gizmodo schrijver Mat Honan ontdekte zijn Google, Twitter, en iCloud-account geschonden binnen een uur. De hacker omzeild de gebruikelijke wachtwoord beveiliging door zich te richten Apple’s technische ondersteuning in plaats daarvan, met behulp van “slimme” social engineering om het personeel ervan te overtuigen dat hij de eigenaar is van de iCloud-account en het verkrijgen van toegang tot de andere wachtwoorden en het wissen van alle gegevens Honan’s, volgens zijn blog post .

Op deze, Mark Bower, vice-president bij Voltage Veiligheid, wees erop dat social engineering zeker is verhuisd van targeting eindgebruikers om IT-beheerders van bedrijven. Dit is gebeurd in de afgelopen paar jaar, zei hij.

Als hackers slimmer worden, beseffen ze dat, mensen zijn de zwakste schakel, in IT-beveiliging van elke organisatie en het uitvoeren van social engineering is een effectieve methode bij het verkrijgen van toegang tot gegevens van klanten, Bower uitgelegd.

Joseph Steinberg, CEO van Green Armor, voegde eraan toe dat veel vragen gebruikt om “authenticatie” klanten tijdens door call center medewerkers vaak vrij snel kan worden gevonden door hackers die, doen hun onderzoek met behulp van Google’s zoekmachine. Gegevens zoals sofi-nummers kan vervolgens worden gebruikt om ontdekt bypass poortwachters en beheerders op verschillende platformen, zei hij.

Paul Ducklin, Asia-Pacific hoofd techniek bij Sophos, gebouwd op punt Bower, zeggende dat cybercriminelen nu richten “alles en iedereen dat de gegevens die ze nodig heeft”. Deze omvatten beheerders en zelfs familie en vrienden van de gebruiker door te beweren dat de persoon is in de problemen en het verstrekken van informatie zal helpen hem te redden, legde hij uit.

Als aanvallers niet in staat zijn door middel van een bepaalde medewerkers van het contact center te krijgen, zullen ze proberen om de andere medewerkers te omzeilen, Ducklin toegevoegd. In het proces, kunnen hackers de opbouw van informatie over de organisatie en haar beveiligingsbeleid, zodat ze een manier vinden om het te omzeilen kunt plannen, zei hij.

“Het is makkelijker om het personeel te bereiken in bulk, wat betekent dat oplichters kan zelfs in staat om iedereen in een bedrijf te richten – zowel gebruikers en beheerders,” de Sophos executive vermeld.

Houd u aan best practices, want bedrijven om beter aan te pakken komen met deze security landschap, Ducklin suggereert ze bieden een platform waar gebruikers en medewerkers kunnen zich wenden tot verdacht informatie te verzamelen pogingen melden. Een dergelijke systematische inspanningen om te leren over een bedrijf of een gebruiker kan gemakkelijker worden gespot en opgepikt met het platform, zei hij.

Call center medewerkers moeten ook worden opgeleid stevig te zijn zonder onbeleefd bij de behandeling van een beller dat ze niet in staat zijn te identificeren en die vragen die ze niet comfortabel bij het beantwoorden vraagt, voegde hij eraan toe. Medewerkers moeten geen antwoord op de vragen, maar take down van de beller details en bel ze terug na het controleren van hun identiteit. Degenen die niet de contactgegevens hebben de neiging niet te vertrouwen, zei hij.

Michael Sutton, vice-president van veiligheidsonderzoek bij Zscaler ThreatLabZ, een beroep op gebruikers in staat om een ​​betere beveiliging praktijken uit te oefenen om zichzelf te beschermen.

Onder verwijzing naar het geval Honan’s als een voorbeeld, Sutton zei: “Terwijl Apple, Google, en anderen kunnen steeds strengere controles uit te voeren, hadden Mat gevolgd best practices, deze aanval zou niet zo succesvol zijn geweest als het was, als dat al gegevens verkregen uit één. rekening opende de deur naar een andere -. nooit een goed idee ”

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen